CGI

Senior säkerhetsspecialist

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm; Göteborg, , Sweden
Annonserat
den 8 juni 2021
Stängs
den 7 augusti 2021
Ref:
J1220-0322
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. CGI finns i 40 länder med 77 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter, en kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar.

CGI tror på tanken att vi når längre om vi trivs ihop och jobbar tillsammans. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet. Alla medarbetare har också möjlighet att dela den framgång vi tillsammans skapar genom att köpa in sig i CGI:s aktieköpsprogram. På så sätt kan vi alla ta del av företagets vinstdelning - kundernas och företagets bästa blir allas bästa. Alla mår bra när det går bra.

Just nu söker vi en senior säkerhetsanalytiker till vårt team i Security Operation Center (SOC) som tillhör Cyber Security.

Framtida arbetsuppgifter
Som senior säkerhetsanalytiker, kommer du att ansvara för att monitorera säkerhetshändelser och analysera nätverkstrafik och loggar från kunders mest kritiska nätverk och agera på "onormala" händelser genom att göra säkerhetsbedömningar. Du kommer även att arbeta med säkerhetsincidenter genom att skapa rekomendationer till ökad säkerhet i kundernas IT-miljöer. Vid behov kommer du att ingå i Incident Response team samt bistå vid forensisk utredning. Du kommer att vara en del av vårt SOC Blue team där vi jobbar tätt tillsammans i en prestigelös miljö och högt i tak.

I dina arbetsuppgifter ingår framförallt:

• Säkerhetsanalys och klassificera påverkan på säkerhetsincidenter
• Rapportera och utreda potentiella säkerhetsincidenter
• Rekommendera åtgärder för att stärka IT-säkerhet
• Incident respons
• Bistå vid forensisk utredning

Du kommer att vara placerad i Göteborg eller Stockholm

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen som senior säkerhetanalytiker söker vi dig som är problemlösare, ansvarstagande, flexibel och relationsskapande med ett brinnande intresse för IT-säkerhet och nätverk. Du trivs med att jobba både i grupp och självständigt. Du har erfarenhet från att jobba i SOC blue- och eller Red team som säkerhetsanalytiker och är van att arbeta med TCP/IP, förstå hur SIEM och SOAR system fungerar, UNIX, Linux OS, Winows OS, förståelse för hur cloudtjänster fungerar och hur de integreras till "traditionell" IT, kunskap gällande best prastices och hur policys bör applicerars på IT-miljöer. Du kan flytande svenska, både i tal och skrift, då våra kunder primärt finns inom den publika sektorn samt behärskar engelska som är CGIs koncernspråk samt har en akademisk examen som högskoleingenjör eller motsvarande civil-/master examen inom exempelvis IT-säkerhet, data IT eller nätverk, alternativt relevant erdarenhet från liknande roll.På grund av tjänstens karaktär kräver att du har svenskt medborgarskap då du arbetar med säkerhetsklassificerad information och samhällskritiska system.

Vi önskar att du har erfarenhet från/inom:
• TCP/IP
• UNIX/Linux samt Windows
• Förstår hur nätverk fungerar på protokollnivå
• Projekt inom IT-säkerhet
• Praktiskt arbete med SIEM och SOAR produkt-/er
• Kompetens kring system- och applikationsdrift
• Meriterande med utvecklarbakgrund

Vad vi erbjuder
På CGI sätter vi laget före jaget. Vi vet att vägen till framgång går via tillit och samarbete. Varje dag bygger vi varandra, våra kunder och vår verksamhet genom att nyfiket dela tankar och kunskap, lyssna och ge varandra utrymme, hantera konflikter när de uppstår och se storheten i laget snarare än jaget. Vi uppmuntrar egna initiativ och låter olika åsikter ta plats eftersom vi vet att de bästa idéerna föds i mötet mellan olika infallsvinklar

På CGI blir du del i en kultur där rörelsen framåt är målet och den ständiga utvecklingen drivkraften. Du får utrymme att påverka och erbjuds en global arena med möjlighet att växa i ansvar, pröva nya roller och se nya sammanhang.

Vill du jobba tillsammans med oss?
Bra, för vi ser fram emot att höra från dig! Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna din fråga till Staffan Spehling på staffan.spehling@cgi.com].

Skicka in din ansökning senast den 7 augusti 2021.
Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb