FRA

Reverse engineer - hårdvara och inbäddade system

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 8 juni 2021
Stängs
den 27 juni 2021
Ref:
2722547
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och kvalitetsmedveten problemlösare till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med att göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som reverse engineer av hårdvara och inbäddade system hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

I rollen kommer du till stor del arbeta tillsammans med ditt team i uppdrags- eller projektform med att reversera och granska inbäddade system, dess arkitektur, elektronik, olika gränssnitt samt mjukvara i detalj liksom dess implementation ur ett större säkerhets- och systemperspektiv. Arbetet innefattar också bland annat att skapa metodik, verktyg och gränssnitt, såväl hårdvarubaserade som mjukvarubaserade.

Förutom de uppdrag som med viss regelbundenhet utförs kommer du ägna stor del av din tid till forskning, metod- och verktygsutveckling samt personlig utveckling i form av laborationer, kurser och konferenser. Resor kan förekomma i tjänsten. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom IT, elektronik, inbäddade system/IoT eller besitter motsvarande kunskaper förvärvade genom arbete. Har du dessutom någon av ovanstående utbildningar med fokus på säkerhet och/eller kryptografi ser vi det som ett stort plus.

Du har god erfarenhet av digital elektronik, och i digital elektronik vanligt förekommande bussar, kommunikationsprotokoll och gränssnitt, praktiskt arbete med elektroniska mätinstrument så som oscilloskop och logikanalysatorer samt manuella hål- och ytmonterade lödarbeten.

Du känner dig hemma i Linux-liknande operativsystem och du behärskar minst ett av följande programmeringsspråk: C, C++, Python eller assembler. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är en förutsättning för rollen.

Vi ser det som meriterande om du har utbildning i eller har arbetat med tekniska säkerhetsgranskningar/penetrationstesting, reverse engineering (t.ex. IDA Pro, Ghidra, Binary Ninja, Radare), exploatering av inbäddade arkitekturer baserade på ARM, MIPS eller dylikt, konstruktion av elektriska kretsar/mönsterkort, mjukvarudefinierad radio, inbäddade system med fokus på kryptografi.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker har en stark förmåga att förbli motiverad och arbeta på tills projekt är avslutade och resultat är uppnådda. Du arbetar bra med komplexa frågor och med din kreativitet och specialistkunskap söker du självständigt upp nya utmaningar och löser komplicerade uppgifter. Du är även väl medveten om vikten av god kvalité i ditt arbete. Rätt person har god samarbetsförmåga och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 46 93. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-06-27.
Ange referensnummer 3463/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb