Front-end utvecklare inom SiteVision

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 juni 2021
Stängs
den 22 juni 2021
Ref:
2021:1276
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Vi söker front-end utvecklare som kan SiteVision och vill vara med och bygga webb- och e-tjänster som hjälper oss att hjälpa dem som arbetar med och i skolan.

Om arbetet
På enheten som ansvarar för myndighetens systemutveckling kommer du in i ett spännande läge med mycket möjligheter, där stort fokus läggs på digitalisering. Ambitionen är att under de kommande åren skapa tekniska och verksamhetsmässiga förutsättningar för att förbättra användarupplevelse och tillgänglighet av myndighetens webbplatser och e-tjänster.

Du kommer att arbeta i ett team där arbetsuppgifterna innebär både förvaltning och nyutveckling av funktioner och produkter. Vi jobbar i tvärfunktionella team där den samlade kompetensen och erfarenheten används för att bygga kundcentrerade lösningar i framkant. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett jobb som är utvecklande och utmanande, med många kompetenta kolleger. Du får jobba med modern teknik och utveckla för framtiden. Hos oss kommer du att få arbeta agilt, där teamet består av både utvecklare och testare och vi alltid jobbar kundcentrerat. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen med inriktning mot systemutveckling eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • 2 års erfarenhet av Java Script-utveckling, gärna i något komponentbaserat JS-ramverk som React.js, Angular eller Vue.js
 • Erfarenhet av HTML5 och CSS3
 • Erfarenhet av responsiv design
 • God kunskap om ramverk, metoder och verktyg inom webbutveckling
 • Praktiska kunskaper av tillgänglighet (WCAG 2.1 och WAI-ARIA)

Det är meriterande om du har:

 • Praktisk erfarenhet av SiteVision 4 eller senare
 • Praktisk erfarenhet av olika CMS
 • Praktisk erfarenhet med preprocessor (till exempel Sass eller Less)
 • Utvecklat i Angular 2 eller senare
 • Arbetat med agila utvecklingsmetoder, framför allt SCRUM
 • Skapat lösningar med webbapps och restapps
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift

Som person är du nyfiken, positiv och är bra på att ta initiativ. Du har ett strukturerat arbetssätt, besitter god förmåga att planera ditt arbete och är en fena på att lösa problem. Vidare är du prestigelös och vill testa på nya utmaningar. Vi värdesätter din förmåga att arbeta i team och din vilja att ständigt utvecklas som systemutvecklare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?
Avdelningen för verksamhetsutvecklingsstöds uppdrag är att skapa förutsättningar för Skolverkets verksamhetsutveckling. I uppdraget ingår att säkerställa att myndighetens verksamhetsutveckling och digitalisering kan bedrivas på ett sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt sätt. Avdelningen ska även bidra till att myndigheten moderniseras och utvecklas med utgångspunkt i en mognande processorientering.

Enheten för förvaltning och systemutveckling ansvarar för applikationsförvaltning och utveckling av system, där enheten stödjer från kravanalys, design, utveckling och testning till driftsättning. Skolverkets applikationsutveckling sker agilt. Huvudsakliga språk och ramverk som används i systemutvecklingen är Java och Spring Framework. Enheten har metodansvar för agil utvecklingsmetodik, kravhantering, testning och användarcentrerad design (UX).

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 22 juni 2021. Arbetspsykologiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som ett led i urvalsprocessen. Intervjuer är planerade till vecka 27 och 28.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna Business Park och distansarbete fler dagar i veckan är möjligt.


Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

Kontaktpersoner

Serena Granlund
Enhetschef
08-5273 36 19
serena.granlund@skolverket.se

Erika Flodström
erika.flodstrom@skolverket.se

 

Liknande jobb

Liknande jobb