Teleingenjör inriktning radio

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 10 juni 2021
Stängs
den 17 juni 2021
Ref:
24450
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker teleingenjör inriktning radio till Genomförandeenhet Väst, i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teleingenjör radio kommer du att genomföra tillsyn och underhåll på Försvarsmaktens radiomateriel med inriktning på marin- och flygradio. Detta gör du oftast tillsammans med kollegor och på yttre anläggningar. En del av arbetsuppgifterna innebär arbete på hög höjd och klättring i master och torn. Du kommer också vara delaktig vid installation, tillsyn, underhåll och reparation av bärbar och fordonsmonterad radio/tele/datamaterial, diverse telesystem och navigationsutrustning. Huvuddelen av detta arbete utförs inne på vår verkstad i Göteborg, men kan även utföras på plats hos förbanden.

Om verksamheten
FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer

 • B-körkort

 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

 • Gymnasieutbildning inom området el/tele och/eller mekanik, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdig

 • Vana att arbeta med datorer

 • Yrkeserfarenhet inom beskrivet område

Meriterande

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens radiomateriel med fokus på flyg och marinradio

 • Erfarenhet av installation, underhåll, felsökning, optimering och konfigurering av hårdvara tillhörande beskrivet område

Personliga egenskaper
För att ömsesidig trivsel ska uppstå vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Göteborg. Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom västra Sverige, men kan även innefatta övriga landet. Du måste därför vara beredd på dagsresor och övernattningar, ibland flera dagar i veckan.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilanställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

En del av arbetet kan komma att utföras på hög höjd varför godkänd läkarundersökning för arbete på hög höjd måste vara utförd innan anställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Kristian Darhult, på telefonnummer 031-69 24 42. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jovanna Gambino Pettersson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-16.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb