Sektionschef till IT-Driftcentral

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 10 juni 2021
Stängs
den 30 augusti 2021
Ref:
24420
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om tjänsten
Är du en lagspelare? Leder du med hjärtat och är intresserad av människor? Är du beredd att ta konstruktiva diskussioner? Är du genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential? Då kan du vara den vi söker!

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Vi har en bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vår nuvarande sektionschef har gått vidare internt inom organisationen och vi behöver därför rekrytera. Gruppen som du ska leda består av ett mindre antal engagerade och drivna medarbetar som tillsammans har en hög kompetens inom nätverk, windows och Unix/Linux. Dina medarbetare i sektionen behöver bli fler då omfattningen av verksamheten ökar.

Som chef inom avdelningen har du personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar att arbetsleda din grupp. Som stöd i arbetsledningen finns avdelningens produktionsledare och ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:
  • utmana och inspirerar dina medarbetare till kreativitet och att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått.
  • samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din grupp ansvarar för.
  • vara en fullvärdig medlem i vår ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens agila arbetsmetodik och förmåga att verka i fred, kris och krig.
  • delta på ledningsgruppens pulsmöten där vi säkerställer att vi som grupp hela tiden är i rörelse.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarsmaktens ledarkriterier, se www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier .

Kvalifikationer
  • Aktuell ledarskapserfarenhet, minst 3 år, i form av att vara chef med personalansvar
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort

Meriterande
  • Aktuell och relevant erfarenhet från en komplex IT-verksamhet där du har arbetat i en ledande befattning.
  • Erfarenhet av försvarsmakten

Vi söker dig som inte slutar springa när du ser målsnöret, som känner ansvar inte bara för din del utan även för helheten runt omkring dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. I rekryteringsprocessen kan vi komma att använda olika tester.

Placeringsort: Bålsta, arbete kommer även att ske på annan ort ex Arboga och Enköping.

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-29.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb