Sektionschef IT-förvaltning - Systemförvaltningsenheten (SFE)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 11 juni 2021
Stängs
den 29 juni 2021
Ref:
24455
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Om enheten
Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Vi söker nu en sektionschef inom området Sharepoint samt klientapplikationer.

Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar. Sektionen består av ca 15-20 medarbetare.

Här gäller laget framför jaget. Förvaltningsarbetet drivs enligt agil utvecklingsmetodik vilket ställer höga krav på din sociala förmåga och ett förhållningssätt till personalen som präglas av förtroende. Du behöver ha en modern approach till ledarskap där fokus ligger på att bidra till att individerna utvecklas och du behöver ha tillit till teamets förmåga.

Befattningen erbjuder
Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och vi uppmuntrat att du tränar på arbetstid tre timmar i veckan.

Försvarsmaktens ledarkriterier:
  • Helhetssyn och problemlösning
  • Resultatorientering
  • Stabilitet och mod
  • Påverkan - Influens
  • Kommunikation
  • Samarbete

Kvalifikationer
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivaransvar
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från en myndighet eller större organisation

Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort är Enköping.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Otto Beronius, 072-981 74 31 alternativt stf avdelningschef Mats Jonsson, 070-315 79 38.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta
Jovanna Pettersson-Gambino, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner
För SACO Pär Loman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Johan Nestwall-Boo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-28


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb