Cyber Security Officer

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm, Malmö, Göteborg, valfritt Ateakontor
Annonserat
den 11 juni 2021
Stängs
den 2 september 2021
Ref:
148081
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Brinner du för säkerhet? Vi på Atea Managed Services (AMS) är ett affärsområde inom Atea som med vår specialistkompetens förvaltar våra kunders it-miljöer inom våra managerade tjänster. Nu söker vi dig som vill driva säkerhetsområdet till högre höjder.

Vi på AMS består av en härlig mix av olika kompetenser då vår verksamhet hanterar hela processen från erbjudande till leverans och allt däremellan. Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften är vi våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar deras it-miljö samt frigör deras tid vilket möjliggör att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. Området har en snabb tillväxt och ses som en av de viktigaste i nuvarande och framtida erbjudanden till våra kunder.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Till AMS enhet, Operations, söker vi dig som har gedigen erfarenhet inom informationssäkerhet. Du kommer arbeta nära leveransen i vardagen och agera sammanhållande för säkerhetsområde i roll som Leveransområdesansvarig Informationssäkerhet.

Du kommer att agera stöd och styrning i vardagen samt medverka vid/leda interna och externa möten. Du kommer att tillhöra ett erfaret team inom Atea Managed Services som alla har en utpräglad serviceanda och "vill mer"-attityd.

Dina arbetsuppgifter

På taktisk nivå består dina arbetsuppgifter bland annat, men inte uteslutande av: Leveransområdesansvar för Informationssäkerhet med tillhörande interna och externa leveranser för Managed Services, säkerställa att lokala Informationssäkerhetspolicys och övriga säkerhetsdokument är harmoniserade med koncernens styrande dokument, säkerställa att rätt säkerhetsåtgärder implementeras, och kontrolleras, i relation till såväl dataskydd, som it-säkerhet som informationssäkerhet. Vidare ingår att säkerställa och mäta risker, säkerhetsmognad, effektivitet av åtgärder, övervaka, rapportera och följa upp samt att rapportera resultat till såväl operativa som strategiska grupperingar. Att hantera it-relaterade hot för att säkerställa ändamålsenlig it-säkerhet ingår också i tjänsten. Förvaltning av incidenthanteringsplan, samt harmonisering med koncernens övergripande incidenthantering ingår även det i tjänsten.

På operativ nivå ingår det i tjänsten att: initiera och följa upp såväl interna som externa granskningar av säkerheten, ibland i form av ISO27001 revisioner. Förbereda och hantera resultaten av sårbarhetsscanningar och penetrationstester. Arbeta med uppföljning av säkerhetsrisker enligt fastslagen process. Fungera som stöd i it- och informationssäkerhetsrelaterade frågor från verksamheten, samt att bidra till ökat säkerhetsmedvetande hos personalen. I rollen ingår även att stödja säljorganisationen med bland annat deltagande i relevanta säkerhetsforum tillsammans med kunder, stötta med RFI/RFP (samt CRM).

Vad söker vi hos dig

För att lyckas som Cyber Security Officer behöver du vara svensk medborgare samt ha dokumenterad erfarenhet från liknande befattning inom it-branschen. Du har hög social förmåga samt talang och intresse för att bygga goda relationer och affärer.

Du har även
  • Ledarerfarenhet
  • Hög it-kompetens med förmåga att se detaljer samt helhetsperspektiv
  • Förmåga och erfarenhet av att leda säkerhetsutredningar samt it-relaterade säkerhetsincidenter
  • Systematisk och effektiv förmåga att leda och koordinera arbete
  • God kommunikatör med förmåga att presentera och uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska samt engelska
  • En sann teamspelare med egen drivkraft att leda och arbeta med förändringar samt innovation inom området

Det är av stor vikt att du har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar. Egenskaper som noggrannhet, sätta laget före jaget och servicekänsla är också viktiga ingredienser då vi arbetar nära kundens egen it-personal och deras användare. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Erik Isaksson, Group CISO på jan-erik.isaksson@atea.com eller telefon 070-2958750 alternativt Patrik Adler, Chef Operations på patrik.adler@atea.se eller telefon: 070-225 75 21. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänligen notera att vi under juli månad kommer ha begränsade möjligheter att svara på frågor eller ge återkoppling på din ansökan.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb