Sektionschef till vår enhet för it-produktion, infrastruktur

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 juni 2021
Stängs
den 2 juli 2021
Ref:
2021/800
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du bra på att  bygga starka relationer och har lätt för att samarbeta med både interna och externa intresenter? Vi söker nu en sektionschef till vår it avdelning på vår enhet för it-produktion, infrastruktur. Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt. 

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Sektionen ansvarar för utveckling av bland annat PaaS-tjänster byggda på Oracle. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Du samverkar med tjänsteansvariga för att säkerställa att rätt kompetens finns tillgänglig i kombination med att systemkomponenterna är ändamålsenliga och skapar värde.

Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i GITS  ledningsgrupp (Gemensam IT Service), rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom relevant område eller flera års  aktuell erfarenhet av ledarroller inom it
 • aktuell erfarenhet med personalansvar och budgetarbete
 • erfarenhet från tjänster kring PaaS och Oracles produkter
 • erfarenhet, förståelse och kunskap rörande storskalig it-produktion

Det är önskvärt att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete och erfarenhet av att stötta ledningen i styrning. Erfarenhet av en roll inom applikationsutveckling eller liknande är också önskvärt. Vi ser det även som meriterande om har erfarenhet av Scrum, agila roller, flöden och metoder

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Löneform   Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar   1
Sysselsättningsgrad   100%
Ort   Solna
Län   Stockholms län
Land   Sverige
Referensnummer   2021/800

Kontakt

 • Peter Carlson, Enhetschef, peter.carlson@skatteverket.se
 • Jan-Inge Wiksten, 010-5741991

Facklig företrädare

 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, 010-574 88 29

Publicerat   2021-06-11
Sista ansökningsdag   2021-07-02

Liknande jobb

Liknande jobb