FRA

Underrättelseanalytiker till Signalunderrättelseverksamheten

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 14 juni 2021
Stängs
den 11 juli 2021
Ref:
2726817
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem och skapa förståelse för vad som händer i världen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som analytiker agerar du som del av vårt stöd till svenska militära operationer inom ram för signalunderrättelseverksamheten. I detta ingår bearbetning av olika informationstyper och analysarbete i olika verktyg. Baserat på bearbetnings- och analysarbetet producerar du signalunderrättelserapporter. Arbetet sker ofta inom ett team med gemensamma mål och arbetsområden men kan också utföras självständigt beroende på underrättelsebehovens karaktär. I tjänsten ingår utveckling av metoder och rapportering samt att anpassa produktionen efter uppdragsgivarnas behov. Du ansvarar även för uppdragsgivarkontakter inom arbetsområdet och har kontakt med flera funktioner internt på FRA.

Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter samtidigt som tjänsten kräver en hög grad av kreativitet och eget ansvar. På sikt ser vi att tjänsten kommer inbegripa ett ökande ansvar.

En viktig del i tjänsten innebär att hålla sig uppdaterad gällande befintlig och ny teknik då vi verkar i en snabbföränderlig omvärld. Du kan i perioder komma att vara beredskapsställd vilket kan kräva arbete på obekväma arbetstider. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig med en akademisk examen inom relevant område, alternativt har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du ska ha arbetat med bearbetning/analys, rapportproduktion alternativt med översättningsarbete för att vara aktuell för rollen.

Har du varit på utlands­tjänstgöring, i första hand i underrättelsebefattning, så är det meriterande för tjänsten. Det är även meriterande om du har erfarenheter från svensk underrättelse- eller säkerhetstjänst, i synnerhet från roller som bearbetare/analytiker. Har du genomgått någon underrättelseutbildning är det en fördel.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och kunskaper i ytterligare språk som talas i Mellanöstern och/eller Nordafrika är meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i Microsoft Office och vi ser att du har ett generellt intresse för teknik ur ett användarperspektiv.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som sätter upp höga mål både för dig själv och ditt uppdrag och ser till att dina resultat håller hög kvalitet. Du initierar gärna förändrings- och utvecklingsinsatser och du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Tjänsten kräver att du som person är uthållig och i arbetet är du problemlösnings­orienterad och noggrann samtidigt som du har ett högt sekretessmedvetande.

Du är professionell och tillmötesgående och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål. I ditt samarbete värnar du om att främja och utveckla andras idéer. För tjänsten är det även viktigt att du har ett långsiktigt engagemang kopplat till dina arbetsuppgifter samt klarar av perioder med tempoväxling avseende arbetsbelastning och produktion.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. FRA har två huvuduppgifter, signalspaning mot utländska förhållanden och att bidra till svensk cybersäkerhet. Genom signalspaning kartlägger vi yttre hot mot Sverige och ger stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Kombinationen av signalspaning och cybersäkerhet gör oss till en vital del av Sveriges Cyberförsvar.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 45 46 (tillgänglig vecka 27). Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-07-11.
Referensnummer 4159/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb