CRO manager till Ahlsell i Stockholm

Rekryterare
ADA digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 14 juni 2021
Stängs
den 15 juli 2021
Ref:
C7A4CE20-54B4-45B5-8535-8F383D0D00C8
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Öka kundupplevelsen och förenkla för Ahlsells kunder att nå sina mål på våra digitala plattformar som CRO manager!

Var med och driv Ahlsells offensiva satsning inom e-handel! Vi står redo att ta nästa steg med arbetet att bli mer datadrivna och här ges du ett unikt tillfälle att få vara med från start och sätta grunden för webbanalys.

Brinner du för att utveckla affärer och verksamheter genom insikt och analys? Hos oss på Ahlsell möter du en kreativ, öppen och samarbetsvillig organisation som vill framåt!

Välkommen till oss, välkommen till Ahlsell!

VI ERBJUDER DIG
  • Komma in i en organisation som drivit e-handel sedan 1997 vars största affär är B2B = mycket inloggad data
  • En ledande roll i en digitaliseringsresa med en unik möjlighet för dig att bygga upp avancerade mätpunkter för våra produkter och påverka organisationens digitala riktning
  • Ansvar för kundupplevelsen för desktop, mobil och webb för Ahlsell Norden
  • Möjligheten att jobba i en framgångsrik och långsiktig hållbar organisation som lägger stort fokus på att sina medarbetare ska utvecklas, känna stolthet och engagemang
  • Ahlsellsandan byggt på ett starkt affärsmannaskap som kan beskrivas med värdeorden; ansvar, öppenhet och enkelhet.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som CRO manager blir du huvudspelaren i uppbyggandet och bibehållandet av en god kundupplevelse på desktop, mobil och webb för hela Norden. Du kommer ta på dig ledarhatten i teamet och ha ett övergripande ansvar över strategi och det operativa arbetet. Utöver detta kommer du även:
  • Implementera strategier och optimera de digitala kanalerna för att säkerställa en hög konvertering
  • Möjliggör en lustfylld och sömlös digital kundresa
  • Involveras i den datadriva produktstrategin och dela din kunskap med design, content, UX/UI och de tekniska teamen
  • Identifiera konverteringsproblem och hitta kreativa lösningar för att förbättra användarupplevelsen
  • Vara en ambassadör för konverteringstänk i organisationen, driva workshops och löpnade analysera och bygga hypoteser samt prioritera och följa upp tester såsom tex A/B tester.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer tillhöra kärnteamet för Ahlsells e-handel. Tillsammans med produktägare, projektledare och SEO-manager kommer du samverka direkt och indirekt med hela organisationen. I dialog med UX/UI, utvecklingsteam, Ahlsell Labb och verksamheten skapar du förutsättningarna för den fortsätta digitaliseringen.

Din arbetsplats är i ljusa och fina lokaler i Marievik, ett stenkast från Liljeholmens centrum, där Ahlsell har sitt huvudkontor. Under rådande pandemi arbetar vi enligt FHM:s riktlinjer med en stor andel distansarbete.

MER OM DIG

Vi ser att du är affärsintresserad och har erfarenhet av att jobba i en organisation som har kunden och affären i centrum. Du är analytisk och gillar att komma fram till slutsatser och insikter. I rollen har du många kontakter med kollegor runtomkring i organisationen vilket ställer krav på kommunikativ förmåga och att både kunna lyssna in och föra ut ett budskap. Du kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift.

Du har en djup förståelse för CRO och experimentdriven utveckling samt grundläggande förståelse för beteendepsykologi. Dina tidigare arbetslivserfarenheter är från liknande roller, helst i en miljö av stora volymer och komplexa data. Du har erfarenhet av webbanalysverktyg som Google Analytics, Firebase eller Segment samt har kunskap av att sätta upp mätpunkter i till exempel Google Tag Management. Har du dessutom erfarenhet av sökordsoptimering (SEO), visualisering och rapportering, SQL eller Javascript och andra utvecklingsverktyg är det meriterande.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande jobb

Liknande jobb