CGI

Financial Analyst

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 15 juni 2021
Stängs
den 14 augusti 2021
Ref:
J0621-0847
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du analytisk, driven och redo för nya utmaningar? Nu söker vi en Financial Analyst till vårat högpresterande Controller Team!

Du kommer att stötta våra ledare genom att sammanställa, analysera och följa upp finansiell information. Arbeta proaktivt med analyser och kontinuerligt förbättra arbetsmetoder och processer.

Vi erbjuder dig en möjllighet att ansluta dig till ett Top Employer, Talangföretag och marknadens mest jämställda företag inom inom IT enligt Nyckeltalsinstitutets Excellent Employer

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Financial Analyst förväntas du arbeta självständigt med egna ansvarsuppgifter, men också stödja våra ledare genom att sammanställa, analysera och följa upp finansiell information.

Det innebär att arbeta proaktivt med analyser, vara högst delaktig i de månatliga boksluten samt att driva forecast- och budgetprocesser. I rollen ingår att kontinuerligt förbättra arbetsmetoder och processer både individuellt och i teamet, lokalt och globalt.

Som Financial Analyst är du en del av ledningsgruppen för den affärsenhet du ansvarar för. Vi söker dig som är redo att anta utmaningen att utvecklas tillsammans med oss.

I dina arbetsuppgifter ingår:
• Delta i den finansiella redovisningen och rapporteringsprocessen i slutet av månaden
• Genomförande av variansanalys vid månadsbokslut på intäkter och kostnader
• Leverera noggrann, insiktsfull och snabb analys av finansiella resultat jämfört med prognoser och budgetar
• Förbereda bokföringsordrar för slutet av månaden mellan affärsenheter
• Säkerställa att SOX-kontrollerna genomförs i rätt tid för att säkerställa integriteten i de ekonomiska resultaten
• Genomföra detaljerad analys av konsultprojekt och outsourcingkontrakt
• Optimera användningen av system för att producera mervärde för finansiella rapporter / information
• Förbättra, standardisera och automatisera olika redovisnings- och rapporteringsprocesser
• Samarbete med projekt- och kundansvariga för att diskutera resultat
• Analys av balansposter för att säkerställa balansräkningens korrekthet
• Hantera speciella rapporteringsförfrågningar och samarbeta i egna projekt

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

För att söka rollen som Financial Analyst bör du ha studerat ett masterprogram inom ekonomi eller industriell ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning, finansiering, finansiell styrning eller management.

Arbetserfarenhet från revision, redovisning, business control eller annan ekonomisk/finansiell erfarenhet är meriterande, där du arbetat i 2-5 år. Det är även meriterande om du har haft projektledande roller tidigare då tjänsten ger utrymme för dig att driva egna utvecklingsprojekt.

Som person är du analytisk, utåtriktad, förutseende och initiativrik. Du bör vara intresserad av att arbeta med rapporterings- och analysarbete samt vara drivande i förändring.

Du kommunicerar väl, både på svenska och engelska, har hög social förmåga samt trivs med många kontaktytor och är bekväm med Excel och Powerpoint.

Vad kan vi på CGI erbjuda dig?

CGIs kombination av global och lokal närvaro, med kontor på 30 orter i Sverige, ger nöjda kunder men innebär även att du som anställd alltid har ett kontor nära dig. Detta i kombination med flexibla arbetstider ger dig möjlighet till balans mellan privatliv och arbete, oavsett var i livet just du befinner dig.

På CGI finns även stora möjligheter till interna karriärvägar där du kan välja att bli specialist inom ditt område, bredda dig inom nya områden eller ta en ledande befattning. Via våra interna nätverk, projekt och åtaganden i globala och nationella industrier, erbjuder vi dig kompetensutveckling och engagerade ledare som stöttar just dig i din utveckling.

Mer information om våra förmåner:

• Aktieprogram och delägarskap: Som delägare har du möjlighet att påverka och i vårt aktieprogram matchar CGI ditt bidrag, krona för krona upp till 3% av din månadslön.
• Friskvårdsbidrag: Vi erbjuder ett årligt friskvårdsbidrag på 3 000 kr.
• Föräldralön: Vi betalar upp till cirka 90% av din lön under den första tiden hemma.
• Trygg anställning: Våra konsulter anställs med kollektivavtal och försäkringar.
• Pensionslösningar: Vi erbjuder attraktiva och förmånliga pensionslösningar.
• Personalbil: Personalbilen används som en privatbil men leasas av CGI.

Vill du veta mer?
Vi ser fram emot att höra från dig!. Om det fortfarande finns något du undrar över, skicka gärna dina funderingar till Sara Iggsten, Finance Director, +46 73 999 97 51, sara.iggsten@cgi.com

Start: Aug-Okt 2021 enligt överenskommelse
Placeringsort: Stockholm eller Göteborg.

Resor kan ingå i rollen. Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb