Sambandstekniker OR 7 3.helikopterskvadron Ronneby

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 15 juni 2021
Stängs
den 6 september 2021
Ref:
23898
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Är du den vi söker?

Vi söker nu dig som vill arbeta med samband- och informationssystemtjänst inom Stabsektion S 6

3.helikopterskvadron har som huvuduppgift att genomföra sjöoperativ verksamhet med helikopter. Som Sambandstekniker tillhör du staben och deltar i arbetet med förbandets sambands- och ledningssystem. I detta ingår fasta system i våra lokaler samt rörliga kommunikationssystem som används vid insatser och övningar. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk samt radioutrustning. Då vi är en stödjande enhet så har vi tät kontakt med användarna till vilka vi erbjuder support med allt från Office till telefoni.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Drift och underhåll av främst IT-system som finns runt en flygplats där bl.a. flygtrafiksystem, markteletekniska utrustningar, strömförsörjningssystem m.m. ingår.
 • Drift och underhåll av datanätverk och servrar.
 • Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader
 • Uppföljning av teknisk dokumentation

Krav:
 • Godkänd specialistofficerutbildning
 • B-körkort
 • Godkända fysiska tester
 • Godkänd läkarundersökning

Meriterande:
 • Specialistofficerutbildning med inriktning samband
 • Kunskap/erfarenhet inom marint samband
 • Goda kunskaper inom radioteknik med inriktning HF
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom telekomteknik
 • Kunskap inom nätverksteknik
 • Signalskyddsutbildning
 • C- och/eller CE-körkort

Personliga egenskaper:
Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att samarbeta med olika intressenter både internt och externt så vi når våra uppsatta mål.

Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.

Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Som person ser vi att du är serviceinriktad, flexibel och har ett högt säkerhetstänkande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Ola Höckerdal, 0457-472230, ola.hockerdal@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj: Mats Häggström

OFR/S Hkpflj Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Helgarbete, kvällstjänstgöring och beredskap förekommer. Utbildning och övningar genomförs regelbundet vilket medför att resor i tjänsten och tjänstgöring på annan ort förekommer.

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträde: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR7

Lön: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för den här befattningen.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb