Projektledare inom IT som stöd för att utveckla bättre matvanor och säkrare livsmedel

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Stad)
Annonserat
den 16 juni 2021
Stängs
den 27 juni 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren projektledare och redo för nästa steg i din IT-karriär? Är du en driven, självgående och kommunikativ person som gillar att utveckla system som stöd för verksamheten? Ta då chansen att arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte där du är med och bidrar till samhällsnyttan. Livsmedelsverket är inne i en digitaliseringsfas där vi säker fler kollegor till vår IT-verksamhet. Låter denna tillsvidareanställning intressant? Sök redan idag!

Varför Livsmedelsverket?

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. Vi har hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör och månar om vår personal.

IT- och serviceavdelningen

IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för vår interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av 4 team och totalt ca 30 personer. Tjänsten är placerad i vårt utvecklingsteam.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att bedriva större IT-utvecklingsprojekt i nära samverkan med verksamheten. Vi behöver en erfaren projektledare som kan bistå oss med att ersätta ett av våra verksamhetskritiska system med ett nyutvecklat system. Projektet kommer att pågå i flera år och omfattar förberedande faser, upphandlingar, kravfångst, utveckling samt viss migrering. En viktig del i uppdraget är att bygga upp en väl fungerande projektgrupp som kommer att bestå både av anställda samt konsulter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande, samt flera års erfarenhet av att leda större verksamhetsnära IT-utvecklingsprojekt.  Till den här rollen söker vi dig som har erfarenhet av projektledning av större projekt, gärna där ett agilt arbetssätt applicerats och där du ansvarat över en taktisk och operativ styrning i form av planering, budgetering och rapportering och uppföljning, Du ska ha erfarenhet av att leda framgångsrika utvecklingsprojekt där verksamheten är en naturlig part i projektet.

Det är meriterande om du har certifieringar inom Scrum, SAFe, PMP, IPMA och/eller PMI, PM3 och är bekant med informationsmodeller, processverktyg och e-tjänsteutveckling. Vidare ses det även som en merit om du har erfarenhet av att arbeta statligt och vana av offentliga upphandlingar. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Som person har du lätt för att kommunicera med andra, du inger förtroende och är duktig på att skapa goda relationer. I den här rollen krävs att man har verksamhetsfokus, är teknikkunnig samt resultatorienterad. För att trivas i rollen agerar du självständigt i komplexa och stora projekt från de tidiga utredningsfaserna till införande. Du är van att kommunicera behov, krav och tekniska lösningar på ett pedagogiskt sätt med både verksamhet och IT-kollegor. Du är bra på att lyssna och använda din analytiska förmåga för att föreslå bra lösningar. På Livsmedelsverket arbetar vi i team där vi tillsammans strävar efter utveckling och som medarbetare bidrar du givetvis till det goda arbetsklimatet. Vi söker dig som är en lagspelare samtidigt som du även kan leda andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta utvecklingschef David Foster eller IT-chef Kristina Essén. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Shara Unneberg, SACO. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag2021-06-27. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT-avdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/02556

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb