IT-strateg

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 juni 2021
Stängs
den 16 juli 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Svenska Bostäder arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. Vi kan erbjuda dig ett varierat arbete med bra förmåner i ett företag som är utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Är du intresserad av att läsa mer kring det arbetet så hittar du det här på karriärsidan.

Om jobbet

Svenska Bostäder växlar nu upp arbetet med digital verksamhetsutveckling och stärker IT-enheten med en IT-strateg. Om du vill hänga med på denna resa blir du en viktig kugge i vår transformation, där ditt arbete med vårt interna strukturkapital blir allt viktigare för att kunna lägga mera fokus på digital utveckling och innovation.

Som IT-strateg arbetar du nära IT-chefen och övriga kollegor inom IT-enheten i en blandning av strategiska, taktiska och operativa arbetsuppgifter.

I rollen som IT-strateg är du en naturlig del av IT tjänsteleveransen och bidrar med kunskap, struktur och operativt stöd vid behov. Du leder såväl projekt som förstudier och framtagande av strategier för företagets användning av IT och Digitala plattformar. Du har god förståelse för gängse IT ramverk såsom PM3, ITIL samt projektstyrning enligt vedertagna projektmodeller.

För att lyckas i rollen tror vi att du är handlingskraftig och initiativtagande. Du är organiserad och tar fram strukturer där det saknas, du ligger steget före ser helhet och samband. Du är ödmjuk och nyfiken som person och lär dig gärna nya saker. När kollegor behöver stöd är du inte rädd för att kavla upp ärmarna och hjälpa till.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda och arbeta med framtagandet av strategier och riktlinjer för användandet av nya digitala plattformar Leda interna IT-utvecklingsprojekt och förstudier Samordning och uppföljning av långsiktiga utvecklingsplaner avseende infrastruktur, plattformar och system samt leda prioriteringsarbetet Etablera nya, förvalta befintliga och följa upp IT processer  Uppföljning och rapportering av IT tjänsteleveranser  Leverantörsstyrning, leverantörsuppföljning och licenshantering Andra förekommande arbetsuppgifter är projektledning, riskhantering, informationssäkerhetsanalyser

För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har:

Relevant IT-utbildning eller motsvarande vi bedömer likvärdig. Du kan kliva i och ur rollen som ledare beroende på situation och har erfarenhet av projektledning och strategiska IT-roller. Du har generell teknisk kompetens och förståelse för IT-leveransens beståndsdelar samt erfarenhet av verksamhets- eller IT planering.

Meriterande:

  • Erfarenhet från outsourcad IT
  • Erfarenhet från systemutveckling
  • Kunskap om GDPR och informationssäkerhet
  • Erfarenhet av budget och avtalshantering
  • Erfarenhet av leverantörsrelationer och avtalsuppföljning

Som del av Stockholms stad nyttjar Svenska Bostäder stadens upphandlade driftleverantör och ramavtal. Utöver gemensamma system och tjänster inom staden har Svenska Bostäder en mängd egna verksamhetssystem nödvändiga för att bedriva vår verksamhet. Du kommer röra dig i inom båda dessa delar av IT-landskapet genom att påverka och fånga upp förändringar i den gemensamma IT-miljön samt bidra till att utveckla vår egna verksamhetsspecifika IT miljö. 
Du kommer att tillhöra IT-enheten med 10 kollegor, som är en del av avdelningen Verksamhetsutveckling. Utöver IT finns inom avdelningen verksamhetsutvecklare, strateger och  specialister inom hållbarhet och miljö. 

Intervjuer kommer att ske löpande under hela processen. Det innebär att beslut om anställning kan tas tidigare än sista ansökningsdag. Svenska Bostäder har rökfri arbetstid vilket innebär att medarbetare inte får röka under sin arbetstid. Rökfriheten inkluderar pauser men inte lunchrast. Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Tillsammans med vårt dotterbolag Stadsholmen äger och förvaltar vi cirka 28 800 hyreslägenheter och mer än 5 000 kommersiella lokaler. Vi är för närvarande cirka 340 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby Centrum. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 75 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm. Är du intresserad av att komma i kontakt med våra fackliga representanter https://www.svenskabostader.se/karriar/lediga-jobb/

Kontaktperson
Daniel Sandberg
IT-chef
daniel.sandberg@svenskabostader.se

Liknande jobb

Liknande jobb