Specialist datacenter

Rekryterare
Atea
Plats
Jönköping, Linköping, Norrköping, Skara
Annonserat
den 16 juni 2021
Stängs
den 24 augusti 2021
Ref:
148089
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du erfaren inom datacenter och tycker det hade varit roligt och spännande att ta fram och implementera lösningar inom området till flera olika verksamheter? Då kan det här vara utmaningen för dig! Just nu söker vi på Atea dig som vill jobba som seniorkonsult med fokus på just datacenter med utgångspunkt i Jönköping, Skara eller Östergötland. Du kommer som konsult att arbeta ute hos våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

Du kommer ute hos våra kunder hjälpa dem att se hur deras lösningar inom datacenter på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Tillsammans tar ni fram lösningar som ligger i linje med kundens strategi och önskemål där du sedan även kommer att arbeta med den tekniska implementationen. Du kommer effektivt kunna leverera nya hybrida plattformar hos våra kunder tillsammans med kontaktytor såsom interna kollegor och leverantörer på marknaden.

Vi ser det som viktigt att du trivs med den nära kunddialogen och kontakten med kollegor och leverantörer. Arbetet kommer att utföras både självständigt och i grupp. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

• Planera och genomföra olika implementationsprojekt
• Vara involverad i hela kedjan från analys till design, implementation, livscykelhantering, förvaltning till support.
• Proaktivt kunna identifiera och driva initiativ med syfte för att kunna utveckla kunders befintliga tjänster och hybrida lösningar
• Drift, underhåll och incidenthantering av både hård- och mjukvara i olika datacenterlösningar
• Verka i lokala och regionala kompetens och kundteam
• Mentorskap till mindre erfarna kollegor
• Hålla dig ajour och uppdaterad inom området för att verka inom teknikens framkant

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. För att passa i rollen ser vi att du tar ansvar, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Du är driven i ditt arbete med fokus på att nå uppsatta mål och söker utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du har en goda förståelse för affärer, ekonomi och verksamhet vilket gör dig framgångsrik i rollen som konsult.

För att lyckas i tjänsten som seniorkonsult inom datacenter behöver du ha följande kompetens:
• Erfarenhet av enterprise-lösningar, hyperkonvergerade lösningar, cloud och hybrida datacenterlösningar
• Kunskap inom de olika nätverksteknologierna som berör datacenter
• Behärska svenska och engelska
• B-körkort och bil

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta Ingela Wibeck, konsultchef Jönköping, via ingela.wibeck@atea.se, eller Joakim Martinsson, konsultchef Skara, via joakim.martinsson@atea.se. Under semesterperioden läser vi mejlen sporadisk men vi återkopplar till dig så snart vi har möjlighet.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb