Organisationskontoret söker ny chef

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 17 juni 2021
Stängs
den 3 juli 2021
Ref:
24513
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Organisationskontorets nuvarande chef går vidare mot nya utmaningar och vi söker därför en ersättare.

Organisationskontoret (OrgK) är en sektion inom Masterdatakontoret (MDK) inom Systemförvaltningsenheten (SFE) är en del av Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS). Avdelningens huvuduppgift är förvaltning av Försvarsmaktens masterdata i system PRIO (SAP). Detta omfattar uppdatering och underhåll av masterdata så att den återfinns vid rätt tidpunkt och på rätt plats i system PRIO. Organisationskontoret är en av avdelningens fyra sektioner varav två finns i Enköping, en i Boden och en i Arboga.

Sektionen hanterar i huvudsak masterdata inom organisationsområdet. Sektionen ansvarar även för och genomför utbildningar avseende organisationsstyrning

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Sektionens uppgift är att skapa befattningar och organisationsstruktur i Försvarsmaktens integrerade ledningsstödsystem PRIO (SAP). Med hänsyn till att Försvarsmakten har en kraftig tillväxt innebär detta ett omfattande åtagande.

En central arbetsuppgift är att se över processer och metoder och skapa en högre grad av effektivitet utan att försämra personalens arbetssituation.

Som Sektionschef är du personalansvarig och har även produktions- och budgetansvar. Du kommer att få både tillfälle och utrymme att utveckla ditt ledarskap och de kompetensområden du själv är intresserad av. Med andra ord kommer du att växla mellan olika perspektiv och det ställer krav på förmågan att kunna se både stort som smått.

Att du som person är analytisk och har en systemteknisk förståelse underlättar eftersom du förväntas kunna vara kravställare avseende systemteknisk utveckling och automatisering.

Vi erbjuder dig
Utöver roliga kollegor och varierade arbetsuppgifter så erbjuder vi även:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Möjlighet att ansöka om utbildningsbidrag för utbildningar utanför det befintliga kompetensområdet i Försvarsmaktens fond för kompetensutveckling.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid.
 • 28-35 semesterdagar per år beroende på din ålder.

Kvalifikationer
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation
 • Ledarskapserfarenhet som chef, teamledare eller projektledare
 • Goda kunskaper i MS Office framförallt Excel
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Meriterande
 • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarmakten (gärna från olika befattningar och förband)
 • Erfarenhet av arbete i SAP
 • Erfarenhet av arbete med organisationsrelaterad masterdata
 • Vana av att hålla föredragningar och presentationer
 • Kunskap om och erfarenhet av agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper
Det är viktigt för oss att du är öppen och prestigelös med en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har idéer om hur vi kan bli bättre och vet hur du får folk med dig. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad och har en god analytisk förmåga. Du ska kunna se detaljernas betydelse för helheten.

Nyfikenhet, drivkraft, omdöme, ansvar, tålamod och militär profession är nyckelord för denna befattning.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).

Sök gärna snarast eftersom intervjuer kommer genomföras fortlöpande.

Arbetsort: Enköping

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Johan Bergstad, Chef Försvarsmaktens Masterdatakontor, 072-165 12 96, johan.bergstad@mil.se

Fackliga representanter vid SFE:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-07-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb