IT-Driftsingenjör/Teknisk Bevakningstekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uddevalla, Västra Götalands län, Sverige
Annonserat
den 17 juni 2021
Stängs
den 2 augusti 2021
Ref:
24512
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Som IT-driftsingenjör kommer du att ingå i ett team av IT-ingenjörer och TB-tekniker vilka ansvarar för installation, drift och underhåll av nätverk, server-/ klientutrustningar samt TB anläggningar på Göteborgs Garnison och dess satellitorter.

Tjänsten är en delad tjänst mellan IT och Teknisk bevakning, du utför serviceuppdrag och installationsarbeten, inkomna i vårt ärendehanteringssystem.

Arbetet innebär att självständigt utföra installation, underhåll, användarsupport, felsökning och reparation på nätverk, servrar, klienter, kringutrustning samt TB-utrustning såsom övervakningskameror, larm och låssystem.

Om verksamheten
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1600 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

FMTIS har fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Genomförandeenhet Väst är en av dem. Enheterna arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. På genomförandeavdelning Göteborg arbetar vi inom alla dessa områden.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning 3-årig teleteknisk eller likvärdig dator-/teleinriktad utbildning.
 • God kunskap i Windows 7/10
 • God kunskap i MS Office-paketet
 • Kunskaper om Ethernet och TCP/IP
 • Goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska språket
 • B-körkort

Meriterande
 • Kunskap om Firewall-/Routingteknik
 • Tidigare arbetat med support inom IT
 • Tidigare arbetat med Teknisk bevakning
 • Kunskap i Windows 2008/2012/2016 SRV
 • Kunskap i Microsoft applikationer
 • Kunskap i Cisco och Unix
 • Kunskap i fibersvetsning
 • Kännedom om Försvarsmaktens IT

Personliga egenskaper
För att ömsesidig trivsel ska uppstå vill vi att du är engagerad, strukturerad, noggrann och vill nå resultat av hög kvalité. Du är serviceinriktad och kan jobba både individuellt och i grupp. Du måste också ha ett högt säkerhetstänkande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Övrigt
Befattningen är civil .

Arbetsort är Uddevalla och du arbetsleds från GA Göteborg IT.

Anställningsformen är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar kring befattningen lämnas Sektionschef Mats Andersson 031-69 24 11, frågor om anställningsvillkor, HR-Generalist Jovanna Pettersson Gambino 073-445 76 04.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Pär Loman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du sökt denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb