Systemutvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 juni 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Ref:
2021-10561
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i ett team som strävar efter att ligga i framkant vad gäller teknik, med kollegor som engagerar varandra och som driver utvecklingen framåt? Oavsett om du är frontend-, backend- eller fullstackutvecklare är du den vi söker.

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2021-08-31

Rekryteringen kommer ske löpande.


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland systemutvecklare. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.
 

Det här är ditt uppdrag

I denna roll arbetar du främst med design och utveckling av system och integrationslösningar. Därtill arbetar du med tester och automatiserade leveranser. Då vi arbetar verksamhetsnära genom hela processen samarbetar du med både utvecklare, arkitekter och testare samt med kravanalytiker och slutanvändarna av IT-systemen.
Vi strävar efter att ligga i framkant inom tekniken. Din medverkan till utveckling av våra arbetsmetoder enligt agila principer samt ditt arbete med både förstudier och framtagningar av prototyper är därför en viktig del i det dagliga arbetet.
 

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

 • Du är utvecklare inom t.ex .Net eller Java
 • Du har högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet
 • Du har minst tre års erfarenhet inom systemutveckling
 • Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat

Meriterande för denna tjänst är:

 • Om du är väl bevandrad inom Microsoftvärlden
 • Har erfarenhet från något av följande:
  • NoSQL/GraphQL
  • SQL
  • Powershell
  • CI/CD och containers
 • Har erfarenhet av Linux


Det här är kollegan vi söker
Du drivs av att hitta lösningen på problem och tycker att det är roligt att utveckla och att utvecklas. Du är en person som vill förbättra och lära dig nya saker tillsammans med oss. Vi värdesätter att du vågar be andra om hjälp och du kan både ta emot och ge hjälp när det behövs. Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan.
Att analysera, fokusera och ha tålamod när du arbetar med komplexa lösningar är en självklarhet för dig. Din positiva inställning hjälper dig både i din kreativitet, men också i att arbeta proaktivt, vilket smittar av sig till dina kollegor.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Att arbeta som systemutvecklare hos oss innebär att du arbetar i ett av våra team där vi tillsammans hittar arbetssätten och metoderna för att omsätta kraven till verklighet.  Vi har en öppenhet och flexibilitet i teamen som gör oss väl sammansvetsade och vi lär av varandra.
Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt, liksom inom systemutveckling.
Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetet. Det ger dig energi och tid att utvecklas. 
 

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.
Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 
Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
 

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 27. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.
Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.
 

Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten. 
Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-31.
 

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.
Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen. 
Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
 

Liknande jobb

Liknande jobb