Kravanalytiker i Göteborg

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 18 juni 2021
Stängs
den 6 juli 2021
Ref:
2021-10691
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nu etablerar vi vår IT-verksamhet i Göteborg och söker därför dig som brinner för att analysera eller att utveckla. Vill du arbeta i en spännande, föränderlig verksamhet, där ingen dag är den andra lik? Då ska du bli en av oss!

Ort: Göteborg
Sista ansökningsdag: 2021-07-06


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland kravanalytiker. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag
Då teamet är helt nytt är du med och formar tjänsten som kravanalytiker utefter de behov som finns.

Kravanalyser, kravinsamling och effektkartläggning är bara något av vad du arbetar med. Du är även en stödjande del i att fånga och definiera behoven i verksamheten. Utefter dessa gör du en beskrivning på kraven för både IT-system och tjänster som verksamheten behöver.

Vi ser även gärna att du har en profil med UX-kompetens som lutar åt det strategiska och analytiska med en grund inom interaktionsdesign. Du tar fram enklare skisser och mock-ups på gränssnitt för att nämna några av de arbetsuppgifter som också ingår i rollen. Du genomför bland annat användbarhetstester och förstudier inför projekten som ska starta för att teamet ska ha en stadig grund att stå på när de börjar arbetet.

Tillsammans med dina kollegor kommer du sätta dig in i verksamhetens processer. Detta för att identifiera områden med förbättringspotential. Med din hjälp som kravanalytiker, skapar ni handlingsplaner som ett utvecklingsteam sedan arbetar utifrån.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
  • Erfarenhet av kravanalys och kravinsamling
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är om du har något av följande:

  • Teknisk bakgrund
  • Erfarenhet av testledning
  • Erfarenhet av uppdragsledning/projektledning
  • Erfarenhet av effektstyrning/effektkartläggning
  • Erfarenhet av UX-arbete, från behovsanalys till framtagning av prototyper och användbarhetstest
  • Förståelse för användargränssnitt med fokus på inkluderande design och tillgänglighet enligt WCAG

I arbetet förekommer resor inom Sverige då du emellanåt kommer samarbeta med kollegor som är stationerade på andra orter än Göteborg.


Det här är kollegan vi söker
Du är en glad och positiv person som är trygg i dig själv och kan ta för dig. Det är lika naturligt för dig att hjälpa en kollega när den eller teamet behöver hjälp, som att själv be om deras assistans när så behövs. Du drivs av att hitta lösningen på problem, är både analytisk och kreativ och du har inga problem att fokusera och arbeta med komplexa lösningar. Vi värdesätter att du vill utvecklas och lära dig nya saker och att du uppskattar teamkänslan som vi skapar tillsammans.


Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt, liksom inom kravanalys och UX.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetstid. Det ger dig både energi och tid till att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-07-06.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb