DevOps-tekniker med inriktning mot PKI

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 juni 2021
Stängs
den 1 augusti 2021
Ref:
2021-10760
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du utveckla och förvalta PKI-system? Då är du förhoppningsvis vår nya kollega som vi söker till en av våra enheter på Säkerhetspolisen.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-01


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland DevOps-tekniker. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag
Som DevOps-tekniker arbetar du med utvecklingen och förvaltningen av PKI-system. Du skriver policydokument kring PKI och har även hand om certifikatshantering. Utöver detta är några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter hantering både av HSM-enheter och av smarta kort.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har:

  • Högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet.
  • Flerårig erfarenhet av administration av PKI-system
  • Erfarenhet av administration av HSM-moduler
  • Erfarenhet av att skriva policydokument rörande PKI

Har du även något av följande, är det meriterande:

  • Goda kunskaper inom Linux och Windows
  • Erfarenhet från hantering av smarta kort

I arbetet kan det förekomma både resor inom och utanför Sverige.


Det här är kollegan vi söker
Du är en person som har en positiv inställning och tycker om att arbeta proaktivt. Du analyserar ditt arbete, men är kreativ och försöker alltid hitta nya vinklar för att förbättra dig själv och för att nå ett ännu bättre slutresultat.

Att fokusera på en uppgift och arbeta med komplexa lösningar ser du inte som något hinder. Dessutom har du lätt för att skapa relationer och tycker om att samarbeta med dina kollegor.


Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt, liksom inom DevOps.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetet. Det ger dig möjlighet till både energi och tid för att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 95 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-01.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb