Testare/testledare till Göteborg

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 18 juni 2021
Stängs
den 6 juli 2021
Ref:
2021-10694
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en spännande, föränderlig verksamhet där ingen dag är den andra lik? Drivs du av att förbättra, testa och hitta nya lösningar till automationer och befintliga system? Då ska du söka dig till vårt team på Säkerhetspolisen i Göteborg!

Ort: Göteborg
Sista ansökningsdag: 2021-07-06


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland testare/testledare. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag
Som testare/testledare i vårt nya team i Göteborg är du en del av ett team som arbetar med nyutveckling, systemintegrationer och ändringar eller tillägg i befintliga system. Du deltar i hela utvecklingsprocessen, från utformningen av testbara krav, till att leda och genomföra systemtest och acceptanstester.

Du följer och bidrar till utvecklingen av vår modell för utveckling, förvaltning och drift enligt agila principer. Du tar även fram dokumentation för det utförda arbetet.

En viktig del är det förbättringsarbete som du bidrar till för att öka graden av automatisering inom test och deployment. Du och dina kollegor inom teamet samarbetar för att tillsammans hålla en stabil drift av både nya och befintliga system.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Minst tre års yrkeserfarenhet av att testa IT-system
 • Erfarenhet av agila metoder, exempelvis Scrum eller Kanban
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för denna tjänst är om du har någon av följande delar:

 • Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande
 • Certifiering inom Test, exempelvis ISTQB
 • Erfarenhet av databaser och SQL
 • Erfarenhet av automatiserade testmiljöer och testautomatisering
 • Arbetat i komplexa miljöer med många integrationer
 • Erfarenhet av Git
 • Erfarenhet av prestandatest

   

Det här är kollegan vi söker

Du är självgående och initiativrik, men är noggrann och kvalitetsmedveten med en känsla för detaljer. Du ser alltid det positiva i saker och ting med ett stort tålamod om någonting tar tid. Att tänka och agera proaktivt är lika naturligt för dig som att vara kreativ och analytisk i ditt arbete. Du kan fokusera när du arbetar med komplexa lösningar, men har ett öppet sinne och är nyfiken på att utveckla och hitta nya vägar.

Eftersom vi arbetar i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du uppskattar teamkänslan. Då ni är ett litet team som arbetar tillsammans i Göteborg, är det en självklarhet för dig att hjälpa en kollega, även om det inte ingår inom dina ordinarie arbetsuppgifter.  


Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är redo för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt, liksom inom testning.

Vi strävar efter balans mellan arbete och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetstid. Det ger dig både energi och tid att utvecklas. 


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-07-06.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

Liknande jobb

Liknande jobb