Nätverk & kommunikation - Atea i Umeå växer och vi söker fler kollegor!

Rekryterare
Atea
Plats
Umeå
Annonserat
den 21 maj 2021
Stängs
den 11 juli 2021
Ref:
148026
Kategori
Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Atea i Umeå växer och vi söker fler konsulter med nätverkskompetens. Junior eller senior? Vi befinner oss alla på olika utvecklingsresor och det ser vi som en styrka. Och vad roligt om du dessutom är kvinna och vill arbeta med nätverk på Atea, finns du därute....?

Robin och Nils, två av våra konsulter i nätverksteamet, vill gärna berätta om hur deras vardag ser ut och varför de trivs på Atea.

Hos oss jobbar man verkligen som en konsult där man har kollegor både hos kund och på vårt fina Umeåkontor. Vi tycker att det är viktigt med gemenskapen, att ha en plats att gå till, att ha arbetskamrater man gör roliga saker tillsammans med. Vår vardag erbjuder stor variation, ena dagen är sällan den andra lik.

Mitt namn är Robin, en 30-årig småbarnspappa ursprungligen från Älvsbyn. När jag började på Atea fick jag Lars som mentor, en riktigt rutinerad räv, med go humor och ett stort hjärta. Han har hjälpt mig mycket i min vardag och gett mig tryggheten att kunna utvecklas och utmana mig själv. Själv kommer jag från elektrikeryrket men utvecklades gradvis mot it och på Atea har jag fått chansen som nätverkskonsult. Jag har en varierande vardag med möjlighet att styra över min tid. Jag tycker om det här med eget ansvar och man litar på mig, både Atea som arbetsgivare och våra kunder. Det är aldrig några frågetecken kring satsningen på min utveckling, om jag vill öka min tekniska eller personliga kompetens. Jag gillar mina kunder som ställer höga krav på mig och min kompetens, dvs att jag ska kunna tekniken, men där jag samtidigt alltid kan prata med dem och ta en fika. Det är roligt att våra kunder vill satsa för då händer det nya saker hela tiden, nya it-satsningar med roliga och spännande uppdrag som stimulerar mig.

En typisk vardag för mig innebär förvaltning samt projektering av vår kunds IT-miljö. Det är ett självständigt arbete men samtidigt innehåller det en nära dialog/samarbete med såväl ateakollegor som medarbetare hos kunden. Tillsammans driver vi deras IT-miljö framåt i den tekniska utvecklingen. Kundens miljö är omfattande och sträcker sig geografiskt över hela Sverige. Detta innebär att det finns kompetens och utmaningar jag normalt inte stöter på vilket är spännande och stimulerande. I mitt uppdrag ingår löpande avstämningar där jag tillsammans med kund följer upp befintliga uppdrag samt skapar nya. Detta säkerställer vår leverans samt sätter en standard av kravbilden. Något som är extra spännande är att kunden bygger ut sin infrastruktur där vi får vara med från start och forma deras IT-miljö. Det innebär allt ifrån projektering av nätverket till installation av servrar.

https://www.linkedin.com/in/robin-markstedt-33260a126/

Jag heter Nils, 27 årig Umeåbo, som kom direkt från studierna till Atea. Jag är redan inne på min tredje konsultroll och precis som min kollega Robin fick jag en bra mentor vid starten. En senior kollega som jag fortsatt har ett nära samarbete med. Min vardag är flexibel där jag kan styra min planering med mycket eget ansvar. Jag jobbar på Atea för att jag får möjligheten att utvecklas tekniskt och personligt. Jag vet inte om vi har haft tur, men vi har ju otroligt bra kunder på Atea. Ofta får jag goda kollegor även där och för mig som är en social person så passar det perfekt.

Min vardag består av att tillsammans med en av våra kunder driva och utveckla IT i deras fastigheter. Jag agerar rådgivande och med områdesansvaret kommer avstämningar varannan vecka där jag tillsammans med kunden går igenom allt vi jobbar med inom området. Underlaget från avstämningarna blir arbete som utförs av mig eller ibland andra konsulter. Det kan vara att förbättra nätverket och dess säkerhet i en fastighet eller att projektera nätverk för ett nytt kontor och ibland koppla upp styrsystem för fastighetsstyrning. Vi undersöker också kontinuerligt lösningar som förbättrar aspekter av området och ligger i framkant där det är möjligt. Genom detta arbetssätt ger vi kunden mer utrymme att jobba med sin vision och målsättning samt möjlighet att ha ett större fokus på sin egen verksamhet.

https://www.linkedin.com/in/nils-sj%C3%B6lund-alm-6b4021150/

Vi vill gärna träffa dig som tycker vår vardag verkar intressant och som vill bygga en framtid med oss på Atea. Hör gärna av dig till oss eller till vår Teamchef Tomas så tar vi ditt intresse framåt tillsammans. Kanske ligger ett jobbyte helt rätt i tiden nu eller så bygger vi en relation för framtiden. Vi hoppas att du blir vår nästa kollega!

Vem är du?

Vi tror att du är en ärlig och härlig person som har bra kännedom om dina styrkor och utvecklingsområden. Du är flexibel och vill jobba med andra kollegor och testa ny teknik tillsammans. Du gillar att testa gränser och utmana dig själv. Men det är också viktigt att du inte tvekar gällande att ställa krav på oss.... Det är så vi utvecklas som konsultföretag.

Atea i Umeå

Vårt kontor i Umeå är precis nyrenoverat och på tre plan samlas medarbetare inom samtliga våra erbjudandeområden. Tillsammans är vi 85 personer och vi är en blandning av lokala, regionala och nationella kollegor. Vi tillämpar numera free seating kombinerat med fasta arbetsplatser och närhet till ett gott råd är bara ett steg eller samtal bort. Umeåkontoret är känt för att odla talanger. Ett flertal medarbetare har under åren utvecklats till nationella eller regionala resurser, något som vi förväntar oss att du ser som en viktig aspekt när du söker ditt nästa jobb. Att kunna utveckla och utvecklas. Många av oss har en sportig profil och förutom egna initiativ i form av aktiviteter och festligheter har vi flera årliga sammankomster och events för både personal och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du varmt välkommen att höra av dig. Teamchef Tomas Olsson når du via090-712820 eller tomas.olsson@atea.se. https://www.linkedin.com/in/tomas-olsson-7271ab43/ Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Välkommen med din ansökan!