Informationssäkerhetskonsult till Gävle

Rekryterare
Atea
Plats
Gävle
Annonserat
den 23 april 2021
Stängs
den 3 september 2021
Ref:
147979
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för att hjälpa verksamheter med en säker hantering av information? Just nu söker vi på Atea i Gävleborgdig som vill arbeta som konsult med fokus på informationssäkerhet. Du kommer som konsult att arbeta mot eller på plats hos våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget

I rollen som informationssäkerhetskonsult ligger ditt fokus på kontakten med kunder och deras verksamhet. Ditt uppdrag är att tillsammans med kunden hitta lösningar inom informationssäkerhet som skapar verksamhetsnytta. Detta innebär att du diskuterar verksamhetens förutsättningar såväl som hjälper kunden att sätta tekniken i sitt sammanhang. Av den orsaken är det avgörande att du förstår verksamhetens behov och hur säkerhet både underlättar och förändrar arbetssätt. I rollen kommer du att arbeta med både större och mindre kunder inom offentlig och privat sektor.

Vissa uppdrag kan innebära att du ska kunna leda organisationen genom en säkerhetsincident. Andra uppdrag kan innebära genomgång av befintliga processer hos en kund och föreslå nya arbetssätt eller genomföra informationsklassificeringar och GAP-analyser eller agera som expert inom dataskyddsförordningen. Du arbetar med processer, rutiner och att granska olika typer av dokumentation som till exempel säkerhetspolicys och systemdokumentation.

Du bli en del av det regionala teamet inom kompetensområdet säkerhet där ni stöttar och lär av varandra. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp och att du har en förmåga att ta och agera utifrån eget initiativ. Du är fokuserad på att nå resultat och driver arbetat framåt. Din kommunikativa förmåga är god, i både tal och skrift, med alla människor på olika nivåer och du är bekväm med att tala inför grupper och hålla mindre utbildningar/presentationer. Du är analytisk med förmågan att bryta ner problem för att kunna se sammanhang, analysera och prioritera rätt frågor.

För att lyckas i tjänsten som informationssäkerhetskonsult bör du ha följande kompetens:

• Arbetat ett par år med informationssäkerhet och har ett brinnande intresse för området
• Arbetat med lagar och regelverk som till exempel GDPR, PdL, ISO27000 eller PCI DSS
• Goda kunskaper i att utföra riskanalyser, informationsklassificering, avtalshantering och it-juridik
• Certifieringar inom området, arbetat med verktyg som Microsoft AIP och erfarenhet av LIS är meriterande
• Behärska svenska och engelska
• B-körkort

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Jimmy Olsson,konsultchef,via telefonnummer 026 54 37 12alternativtjimmy.olsson@atea.se.Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Under sommar- och semesterperioden kan tillgänglighetför frågor och återkoppling kring rekryteringsprocessen vara begränsad.Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Trevlig sommar och varmt välkommen med din ansökan!