Säkerhetstekniker IT

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 juni 2021
Stängs
den 23 juni 2021
Ref:
2020/517
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksgälden söker IT-Säkerhetspecialist

Vill du arbeta hos en världsledande myndighet i finansmarknadens centrum och bidra till samhällsnyttan? Är du IT-säkerhetsspecialist som lockas av utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en viktig samhällsfunktion för Sverige?  

Riksgälden har ett viktigt uppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I vårt uppdrag ingår bland annat att vara statens internbank, förvalta och finansiera statsskulden, ge statliga garantier och lån och hantera statligt stöd till banker och andra kreditinstitut. Vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, så som andra finansiella institut. Det ställer krav på en IT miljö som är säker, flexibel och effektiv.

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling, IT Projekt och utvecklingsstöd och består av totalt cirka 55 medarbetare. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där kunskapsnivån är hög, beslut fattas snabbt och varje individ är viktig.

Tjänsten innebär

Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för förvaltningsåtgärder och vidareutveckling av vår IT-verksamhet med inriktning mot IT-säkerhet. En stor del av arbetet sker i arbetsgrupper men ett stort ansvar ges även den enskilde medarbetaren. Mycket av fokus i tjänsten är mot logghantering och vår SIEM-lösning men viktigt är att du ska trivas med att arbeta relativt brett inom IT-säkerhet där du får möjlighet att arbeta såväl strategiskt som operativt

Du kommer arbeta med:

 • Utveckling samt hantering av Riksgäldens SIEM och logghantering
 • Arbeta med att ta fram och implementera olika typer av Use cases i vår SIEM lösning.
 • Skapa automatiserade loggrapporter, jobba med dynamisk analys, med varierade analyskriterier, samt söka olika typer av samband.
 • Planera, genomföra och följa upp IT-säkerhetsåtgärder.
 • Tillsammans med affärsverksamheten fånga upp behov och användning av loggar.
 • Löpande säkerhetsarbete
 • Ansvara för legala krav som påverkar myndigheten inom loggning.
 • Hantera och rapportera avvikelser.

Vi söker erfaren IT-Säkerhetspecialist som brinner för att vidareutveckla IT-säkerhetsarbete där ditt fokus kommer vara på Riksgäldens SIEM lösning. Du kommer även tillsammans med kollegor medverka i arbetet med att vidareutveckla Riksgäldens IT-säkerhetsarbete såväl strategiskt som operativt. Då vi är en relativt liten myndighet ges möjligheten att arbeta med relativt olika arbetsuppgifter och det krävs därför en bred kompetens samt vilja att arbeta med olika områden inom IT-säkerhet. 

Du bidrar med din expertkunskap vid framtagandet och implementering av teknikval samt förvaltningsplaner där vi arbetar tillsammans för att hitta nya tekniska lösningar. En viktig del i din profession är därför att omvärldsbevaka och hålla dig medveten om teknikskiften och nya möjligheter inom SIEM, såväl IT-säkerhetsområdet som IT i stort.

Arbetet sker i huvudsak i våra lokaler i Stockholm.

Du ska ha:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT eller annan motsvarande kompetens, samt att du har genomfört relevanta kurser och utbildningar inom området.
 • Minst 3 års arbete med logg- och trafikanalys, tekniska säkerhetsfunktioner och nätverksprotokoll samt kunskap om logg och SIEM verktyg.
 • Goda kunskaper i något programmeringsspråk som t.ex. Windows PowerShell eller Python.
 • Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Meriterande:

 • Goda kunskaper om Splunk
 • Erfarenhet av brandväggshantering
 • Erfarenhet av switch och övrig nätverkshantering
 • Erfarenhet av lastbalansering
 • Erfarenhet av Linuxdrift
 • Erfarenhet av Windowsdrift

Du som person

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vilket innebär att du är stresstålig samt respektfull i både relationer och sätt att kommunicera samt att du kan anpassa dig till målgruppens behov. Du har god förmåga att samarbeta och bidrar positivt i team, men trivs också med att få eget ansvar för problemlösning. Du sporras av utmaningar och har ett kvalitetstänk. Du är nyfiken på teknik och delar gärna idéer och kompetens. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Övrig information

Välkommen att ansöka med CV, personligt brev och examensbevis via www.riksgalden.se/jobb, senast den 23 juni 2021. Ange referens 2020/517. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och tillämpar sex månaders provanställning. För information om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Brouzell, enhetschef infrastruktur, 08-613 52 49, angående rekryteringsprocessen och övriga frågor HR-Partner Paul Pedersen på tel. 08-63 46 15. Fackliga representanter är: Ellen Karlberg, Saco-S och Lena Niklasson, ST-Riksgälden som nås via växeln: 08-613 45 00.

Om Riksgälden

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vårt kontor finns i centrala Stockholm och vi är drygt 220 anställda. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. För mer information se riksgalden.se

Liknande jobb

Liknande jobb