Handläggare IT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 22 juni 2021
Stängs
den 2 augusti 2021
Ref:
24381
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten


LedR Regstab J6 stödjer C Ledningsregementet, med direkt underställda chefer/förband, inom sakområdet ledningsstödsystem (IT och samband) syftande till att effektivt kunna leda verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Handläggare IT (HL IT) utgör ett stöd till samtliga anställda vid regementet och innebär kontakt mot Försvarsmaktens driftorganisation (driftansvarige), sammantaget ställer detta krav på god verksamhets- och IS/IT-kunskap. HL IT utgör förbandets beställarkomptens och handlägger, administrerar och avropar IS/IT- och telefonibeställningar.

Som HL IT ska du fungera som en kontaktyta mellan verksamheten och sakområde informationssystem och IT. I detta inkluderas att omsätta verksamhetens behov till beställningsbara krav på IT-tjänster. Det innebär också att omsätta regler, riktlinjer och förändringar för sakområdet till tillämpbara handlingsregler för den egna verksamheten samt ansvarar för kostnadsuppföljning.

Du arbetar även som webredaktör med fokus på utveckling av tjänster på FM Intranätet samt handlägger remisser och ärenden.

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning inom IT-området
  • Erfarenhet av att hantera och följa upp IS/IT- och telefonibeställningar inom en myndighet alternativt större företag.

Meriterande
  • Har god verksamhets- och IT-kunskap gällande Försvarsmakten samt kunskap inom myndigheten förekommande IS/IT system.
  • Är förtrogen med formella processer och regler för IT-området inom Försvarsmakten
  • Har erfarenhet/kunskap inom militära ledningsstödsystem
  • Har erfarenhet av arbete vid militär stab
  • Har kunskap inom SharePoint
  • Har eftergymnasial utbildning inom IT-området med inriktning mot server- drift och administration eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
  • B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk, strukturerad samt har uthållighet i att arbeta med projekt över längre tid. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information
Befattningen: Är en civil befattning
Anställningsform: Vikariat till och med den 2022-04-30 med möjlighet till förlängning.
Arbetsort: Enköping
Tjänstgöringsgrad: Heltid. Individuell lönesättning
Beräknat tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Chef J6 (IT och samband) Manfred Grobosch på telefon 070-677 83 68.

Fackliga representanter:
Nås via växelnummer 0171-15 70 00
ORF/O, OF Enköping - Magnus Johansson
SACO - Ann Marie Löfwenberg
SEKO - Christian Hedberg
OFR/S - Clarence Arnstedt

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.