Chef för Tele-sektionen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 22 juni 2021
Stängs
den 9 augusti 2021
Ref:
24529
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker Sektionschef Tele-sektionen, placering vid Genomförandeavdelning Ronneby.

Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemförband, FMTIS, är ett strategiskt ledningsförband som utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga, och som kortfattat kan sägas svara för ledningssäkerheten inom Försvarsmaktens samlade verksamheter.

FMTIS har fyra genomförandeenheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och Teleområdet, Genomförandeenhet Syd är en av dem, i vilken genomförandeavdelning Ronneby ingår, med en IT-sektion och en Tele-sektion. Tele-sektionen i Ronneby bedriver installation, drift och underhåll på en mängd olika anläggningar geografisk spridda inom regionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder och fördelar arbetet inom din sektion med hjälp av produktionsplanerare samt med stöd av avdelningschef. Du ansvarar för dina medarbetares individuella utveckling och genomför bland annat medarbetarsamtal, schemaläggning och utbildningsplanering. Din sektion kommer bestå av medarbetare inom tele området, där du aktivt kommer delta i produktionen vilket innefattar drift och underhåll av Försvarsmaktens tele- och ledningssystem.

Du kommer även vara delaktig i avdelningens mobiliseringsutveckling, förbandsutveckling och genomför bland annat planläggning av dessa. Du kommer att ingå i avdelningens ledningslag. I övrigt kommer du att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter för en första linjens chef så som att:
 • Företräda, leda och utveckla sektionen och dess verksamhet
 • Svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av produktion
 • Svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av delprojekt
 • Implementera verksamhetsstyrning - mål i verksamheten
 • Ansvara för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
 • Medverka vid ekonomiskt uppföljnings- och prognosarbete
 • Utarbeta, handha och förvara hemliga handlingar
 • Utarbeta verksamhetsrutiner för sektionen
 • Genomföra rekrytering och säkerhetsprövning av personal och konsulter

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på säkerhet, vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer
 • Aktuell och relevant erfarenhet från arbetsledande roll
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • Lägst körkort *B***

Meriterande
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Tele eller motsvarande kunskaper arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens tele- och ledningssystem system
 • Kunskaper om FMTIS verksamhet
 • Genomförd militär grundutbildning eller erfarenhet från tex Hemvärnet

Personliga egenskaper
Vi söker dig om har en välutvecklad social förmåga, ledaregenskaper och som förstår grunderna inom ledarskap. Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är tekniskt lagd, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har god analytisk förmåga. Vidare söker vi efter dig som är initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att du är ordningsam, kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: FMTIS Genomförandeavdelning Ronneby.

Omfattning: Heltid

Arbetet medför resor i tjänsten, såväl inrikes som systemstödsresor utomlands.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Avdelningschef Henrik Jarlung, 0455-850 00

Fackliga representanter;

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Per Lohman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via FM växel: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb