Polismyndigheten

Senior .NET-utvecklare till polisens ledningscentralsystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 23 juni 2021
Stängs
den 24 augusti 2021
Ref:
A360.123/2021
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Jobba hos oss - it-avdelningen

Vi söker nu en systemutvecklare till gruppen Ledningscentralsystem som vill bidra till att utveckla Polisens ledningscentraler.

Ledningscentralsystem

Sektionen Operativa verksamhetssystem vid Polisens IT- avdelning ansvarar för flertalet IT-system som den operativa polisverksamheten använder dagligen.

Gruppen Ledningscentralsystem består idag av 13 medarbetare. Vi arbetar i nära samverkan med den operativa verksamheten. Uppdragen bedrivs i linjen vilket innebär att våra uppdrag innehåller såväl utveckling, omvärldsbevakning som förvaltning.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett tvärfunktionellt team med bl.a. kompetenser inom systemutveckling, arkitektur och teknisk förvaltning.
Teamet har ett helhetsansvar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av ärendehanteringssystem, larm samt radio & telefonisystem som används på landets ledningscentraler dygnet runt. Vi har slutanvändarna i fokus och utveckling sker utifrån verksamhetens behov. Rollen innebär även bred samverkan med andra grupperingar inom IT-avdelningen samt externa aktörer.

I rollen som systemutvecklare i vårt team kommer du att;
 • Utveckla och vidareutveckla system och systemintegrationer
 • Biträda vid kravarbete
 • Ta ansvar för den tekniska helheten
 • Förvaltning och driftsättning av nyutvecklade funktioner

Polisen har en komplex IT-miljö med system i olika delar av livscykeln, det är meriterande om du som sökande har erfarenhet av att utveckla moderna system som integrerar i en miljö med varierad arkitektur och teknik.

Polisens nya IT-strategi ställer stora krav på ökad digitalisering och modernisering för att effektivisera verksamheten. Inom Polisens IT- avdelning eftersträvar vi en modulär teknisk miljö vilket medför ökade krav på integration mellan standardprodukter och internt utvecklade applikationer.

Interna forum för samarbete och inspiration ser till att våra utvecklare kan utbyta erfarenheter med varandra och att vi bygger lösningar som fungerar ihop.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en solid systemutvecklarbakgrund och värdesätter att du drivs av att arbeta i team och utveckla högkvalitativa lösningar med stort fokus på tillgänglighet och säkerhet.

Vi söker dig som har:

 • Mångårig och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, förträdesvis med C#/.NET
 • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Du behöver behärska svenska och engelska väl, både i tal och skrift


Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet kring följande:

 • Aktuell erfarenhet av arbete med systemintegrationer
 • Arbetat med systemutveckling i tekniska komplexa miljöer
 • Agila arbetsmetoder
 • Erfarenhet av system med höga tillgänglighetskrav
 • Erfarenhet av system med höga säkerhetskrav
 • Erfarenhet av .NET Core, Databaser, REST, Git, SOAP

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en utpräglad lagspelare och som har förmågan att tillsammans med övriga i teamet driva utveckling från start till mål. Du behöver ha en känsla för helheten och kunna stärka teamet med din erfarenhet. Vi ser gärna att du har en stor teknisk bredd och pedagogisk förmåga.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Robert Bergh, robert.bergh@polisen.se , tfn 070-6336951

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Sabina Sjögren, sabina.sjogren@polisen.se ,tfn 073-088 6576.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

 • Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs

innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 23 augusti. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer A360.123/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer A360.123/2021. via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 800Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb