Systemtekniker IT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Håbo, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 23 juni 2021
Stängs
den 23 augusti 2021
Ref:
24565
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

För att kunna ta emot nya IT-system söker Försvarsmakten nu flera systemtekniker.

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows/linuxbaserade klient- och serverlösningar som är sammanlänkade med andra länders motsvarande IT-lösningar (Federated Mission Networking).

Det ingår även ansvar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas genom vidareutbildningar och med ett stort fokus på hälsa och träning med 3 timmars träning på arbetstid per vecka. Med närhet till gym och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter att nyttja dessa.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team där halva teamet har sin huvudsakliga arbetsplats i Bålsta och den andra halvan i Arboga. I teamet ingår systemtekniker med olika typer av kompetens inom Windows, Linux/unix, virtualisering och nätverk. Under perioder kommer du tillsammans med andra medarbetare på avdelningen stödja med IT-kompetens vid Försvarsmaktens övningsverksamhet i Sverige och även genomföra systemstödsresor utanför landet några veckor per år.
En del av din kunskapsuppbyggnad och träning på systemen komma att utföras i Enköping.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, tester och felsökningar, användarkontakter samt att optimera och konfigurera de Windows- och Linuxmiljöer, virtualiseringsmiljöer och nätverk som ingår i systemen. Du behöver även vara öppen att lära dig det du behöver kopplat till andra kompetensområden än ditt huvudsakliga ansvarsområde.

Du kommer att samarbeta med olika interna organisationsenheter och externa leverantörer (t ex FMV) samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper och/eller projekt.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper som bedöms likvärdiga
 • Arbetserfarenhet inom minst 2 av följande områden:
  • DNS
  • SMTP
  • NTP
  • VoIP
  • Active Directory
 • Arbetserfarenhet inom något av områdena Windows server, linux/unix eller nätverk
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • Körkortsbehörighet B

Meriterande
 • Goda kunskaper inom Linux, ex CentOS, Red Hat, SUSE
 • Goda kunskaper inom Windows server 2016 eller 2019
 • Goda kunskaper inom nätverk, ciscoswitchar, fysiska brandväggar
 • Goda kunskaper inom härdning av IT-system

Personliga egenskaper
Du behöver ha förmågan att bygga och underhålla relationer med olika personligheter såväl inom som utanför Försvarsmakten. Du behöver vara flexibel och kunna hantera förändringar i arbetsuppgifter. Du behöver vara engagerad och ha en stark vilja att lära dig det du inte kan men behöver för att lösa din uppgift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort inom Mälardalen ingår i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb