Polismyndigheten

Mobil apputvecklare till polisens IT-avdelning, placering i Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Östergötlands län
Annonserat
den 24 juni 2021
Stängs
den 30 augusti 2021
Ref:
A372.989/2021
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Jobba hos oss - it-avdelningen

Vi söker nu en mobil apputvecklare som drivs av att utveckla högkvalitativa appar som är enkla att underhålla rent tekniskt samtidigt som de är logiska och så enkla så att användarna snabbt kommer igång och använder dem!

Utlänningssystem


Teamet består idag av 12 personer, vilket delas på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, kravanalytiker/UX, produktägare samt gruppchef. Teamet jobbar idag med fyra olika system/applikationer som t.ex. Handläggningstöd, inresetillstånd och utlänningskontroller. Vi jobbar med öppna kort och har högt i tak där vi hjälper och stöttar varandra under arbetets gång.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare med inriktning mot apputveckling kommer du att arbeta med utveckling av befintliga och nya mobila appar för tjänster/funktioner inom teamets ansvarsområde. Vi jobbar med att utveckla och förvalta system så som Inresetillstånd, sjömans och nödfallsviseringar, handläggning av gränspolisiära ärenden samt inre utlänningskontroll.

Du kommer att ingå i ett engagerat och tvärfunktionellt team med bl.a. kompetenser inom uppdragsledning, kravanalys, systemutveckling och testning. Teamet har ett helhetsansvar för nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av produkterna. Du kommer även beredas möjlighet att vara med och utveckla övriga system som rör gränskontroll- och efterlysningssystem.

Under närmsta året kommer vi påbörja arbetet med att utveckla ett system för att förbättra den inre gränskontrollen för att säkerställa att de personer som befinner sig inom Schengenterritoriet har laglig rätt att vistas där samt att förebygga och motverka terrorbrott.

Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Relevant akademisk utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom mobil apputveckling och systemutveckling
  • Erfarenhet av arbete enligt agila arbetsmetoder vid systemutveckling
  • Erfarenhet av Linux

Du behöver behärska svenska och engelska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet kring följande:
  • Aktuell arbetslivserfarenhet av iOS-baserad utveckling, med exempelvis Swift/Objective C, Xcode, Apple API:er

Något/några av följande erfarenheter är i övrigt meriterande:
  • Erfarenhet av webbutveckling med JavaScript, och ramverk som exempelvis React, Angular, Vue och/eller Node
  • Erfarenhet kring JIRA eller motsvarande verktyg för agil systemutveckling
  • Arbete med biometrisk funktionalitet
  • Erfarenhet av arbete från större företag eller offentlig verksamhet

Personliga egenskaper

Vi söker dig med driv och som är orädd att ta dig an komplexa arbetsuppgifter i en teknisk utmanade IT-miljö. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är en god kommunikatör eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Vi ser vidare att du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Andreas Roos, andreas.roos2@polisen.se , tfn 073-0457336

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, Emil Bengtsson, emil.bengtsson@polisen.se

Då ansökningsperioden sträcker sig över semesterperioden så kommer återkoppling ske efter vecka 32.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Norrköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: 30 augusti 2021. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se och märk din ansökan med diarienummer: A372.989/2021 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med diarienummer: A372.989/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb