Systemledare SJÖ - FMTIS Ledningsstödenheten Sjöavdelningen Muskö

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Haninge, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 24 juni 2021
Stängs
den 9 augusti 2021
Ref:
24574
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Musköbasen är en spännande arbetsplats som efter ett antal år med lite lägre verksamhetsgrad nu växer så att det knakar. Marinstabens etablering på basen har inneburit stora förändringar framför allt personellt i antal, men även i förbättringar av infrastrukturen. Servicenivån på plats har höjts avsevärt vilket har underlättat allas arbete. Planer finns för att ytterligare verksamheter ska flytta dit, men exakt vad får framtiden utvisa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Vidmakthålla förvaltning av de system som avdelningen ansvarar för.
  • Ansvara för stöd, samverkan och samordning med andra enheter i FM samt externa aktörer.
  • Svara för genomförande, planering, kvalitetssäkring, uppföljning och redovisning av produktion inom eget ansvarsområde.
  • Utarbeta underlag för uppföljning, analys och rapporter avseende produktion.
  • Medverka vid avdelningens

Om verksamheten
Sjöavdelningen är en nyinrättad avdelning vars uppgift i huvudsak är att stödja Sjöinformationskompaniets verksamhet, sjöövervakning och operativ sambandsledning. Den verksamheten, som är ett direkt stöd till den marina ledningen, pågår dygnet runt, året runt. Verksamhetsorter är förutom Muskö även Göteborg, Karlskrona och Visby.

Tjänsten som Systemledare SJÖ innebär uppföljning och samordning avseende de ledningssystem inom Marinen som finns på fasta ledningsplatser och som i huvudsak opereras av personal ur Sjöinformationskompaniet i syfte att ge Marintaktisk Chef en aktuell sjölägesbild och möjlighet till operativ sambandsledning.

Befattningen är direkt underställd C Sjöavdelningen och är en del i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
  • Minst eftergymnasial utbildning, önskvärt med IT/teknisk inriktning
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
  • *B*** körkort

Meriterande
  • Pågående eller tidigare anställning i Försvarsmakten inom ledningssystemområdet
  • Erfarenhet av förvaltning och tekniskt stöd av ledningssystem eller motsvarande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kundmedveten och har lätt att bygga kontaktnät såväl internt som externt. Du har ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Du är analytisk och har förmågan att prioritera och snabbt fatta beslut för att hantera plötsligt uppkomna arbetsuppgifter. Du är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde. Du har även ett högt säkerhetsmedvetande.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt
Anställningen är en civil tillsvidareanställning, heltid med en inledande 6 månaders provanställning (gäller ej redan anställd i FM)

Arbetsort är Muskö

Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Upplysningar om befattningen lämnas av C Sjöavdelningen, Per Hellström, 0721-87 72 65.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Fackliga företrädare:

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 010-823 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb