Must söker IT-säkerhetsexperter inom mjukvara

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 28 juni 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
24519
Kategori
Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Har du erfarenhet av arbete med IT-säkerhet inom mjukvara? Eller har du tidigare arbetat med systemutveckling och test av mjukvara? Är du nu redo att ta steget vidare och granska andras lösningar? Då har vi tjänsten för dig! Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt och stimulerande arbete som IT-säkerhetsexpert. Du får mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och bli bland de bästa inom ditt område, både möjlighet att fördjupa dig inom IT-säkerhet och samtidigt bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld.

Om enheten
Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av säkerhetskontoret och ansvarar för att förebygga, upptäcka och motverka säkerhetshot riktade mot Försvarsmakten och dess intressen i Sverige och utomlands samt mot försvarssektorns skyddsvärden. Verksamheten bedrivs inom tre huvudsakliga verksamhetsområden. Säkerhetsunderrättelsetjänst, säkerhetsskyddstjänst och signalskyddstjänst.

Signalskyddstjänsten förhindrar att obehöriga får insyn i eller kan påverka totalförsvarets IT-och telekommunikationssystem, samt säkerhetskänslig information inom såväl privat som offentlig verksamhet. Avdelningen för krypto och IT-säkerhet söker nu IT-säkerhetsexperter till Tekniksektionen.

Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsexpert inom mjukvara har du en viktig roll i ett lag av IT-säkerhetsexperter att säkerställa att Försvarsmaktens IT-säkerhetsprodukter uppfyller ställda säkerhetskrav. Du kommer bland annat att utvärdera säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester, granska kod och ställa krav på produkter och produktutveckling.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT-säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt expertområde en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har viss erfarenhet av att designa, utveckla och leverera system. Du har en förståelse för hur operativsystem fungerar och är väl förtrogen med systemarkitektur i antingen Linux eller Windows. Du kan identifiera brister i design och implementation på olika nivåer i ett system. Du är insatt i olika typer av utvecklingsmetoder för att producera robust mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på akademisk nivå men skulle likväl kunna förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhet sedan tidigare med kunskaper inom penetrationstestning, reverse engineering, skapande av attackmod. Du får gärna ha kännedom om inbyggda system eller erfarenhet av systemsäkerhet (safety).

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökningarna kommer hanteras efter semesterperioden.

Upplysningar om befattningen
Frågor om befattningen och frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv "IT-säkerhetsexpert mjukvara" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Mara Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb