Domänarkitekt

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 28 juni 2021
Stängs
den 17 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tycker du om variation i ditt arbete, vill du vara med och driva Säkerhetspolisen framåt med fokus på verksamhets- och nyttoperspektivet? Har du erfarenhet av IT, infrastruktur och system och tycker om att ta dig an utmaningar? Välkommen att söka tjänsten som domänarkitekt hos oss!

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-17


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland domänarkitekter. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag
På Säkerhetspolisens enhet för infrastruktur och support på IT- och teknikavdelningen, ansvarar man för myndighetens IT-infrastruktur i form av tre produktområden:

 • Infrastruktur (IaaS/PaaS)
 • Dataflöden och deployment
 • IT-arbetsplats (WaaS)

På enheten för verksamhetssystem ansvarar man för applikationer och IT-system som används inom myndighetens verksamhetsområden. Här finns bland andra de team som arbetar inom produktområdena:

 • Affärssystem
 • Ledningssystem

Som domänarkitekt är din uppgift att leda det strategiska och arkitekturella arbetet inom de ovannämnda produktområdena.

Du arbetar med verksamhets- och nyttoperspektivet där du tydliggör och tar hand om långsiktiga utmaningar och förändringar som sker inom din domän. Du är ett stöd till både ledning och produktägare när det kommer till att beskriva verksamheten i hanterbara delar, för att tydliggöra kraven, men också för att utmana och förbättra teknikstöden.

Det är viktigt att du lyfter blicken från ett kortsiktigt och enkelspårigt arbete till att se det ur ett mer långsiktigt och tvärfunktionellt perspektiv.

Som domänarkitekt har du ett tätt samarbete med lösningsarkitekterna i din domän. Du inte bara samarbetar, utan leder och coachar dem i deras arbete för att ni ska kunna uppnå de mål som ni satt upp.

För att bidra till långsiktiga inriktningar och kunna synliggöra beroende, kommer du, tillsammans med de andra domänarkitekterna och vår chefsarkitekt, att kontinuerligt samverka.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Du har:

 • Högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet
 • Du har arbetat med IT-arkitektur i minst fem år
 • Antingen IT-bakgrund eller verksamhetsbakgrund, men med fokus på helhetslösningar inom IT-arkitektur, förändringsresor, applikationsstrategier, teknikskiften eller liknande
 • Du kan arbeta med att ta fram strategiska planer och omsätta dem till konkreta handlingsplaner tillsammans med andra domän- och lösningsarkitekter
 • Du har arbetat minst två år inom områdena IT-infrastruktur (IaaS eller PaaS) eller IT-arbetsplatser (WaaS) eller systemutveckling

Meriterande för tjänsten är om du har en certifiering inom exempelvis:

 • CITA
 • DFK
 • TOGAF
 • SAFE eller liknande

Har du planerat och drivit igenom större förändringar är även det något vi ser positivt på. Har du dessutom arbetat i en organisation med höga säkerhetskrav eller har erfarenhet av agila arbetsmetoder är det meriterande.
 

I tjänsten kan det förekomma både inrikes- och utrikesresor.


Det här är kollegan vi söker
Du kan lätt få med dig dina kollegor mot gemensamma mål genom att leda och coacha dem på ett upplyftande och öppenhjärtigt sätt. Du är välplanerad i ditt arbete och tycker om att ta tag i saker när du ser att det behövs. Du drivs av lagandan, har ett flexibelt och pragmatiskt förhållningssätt, men du växlar om till att vara självgående eller en ledare när det behövs.


Så hjälper vi varandra att utvecklas
Du förväntas ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har en nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Vi strävar efter balans mellan arbete och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på arbetet. Det ger dig energi och tid till att utvecklas.  

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 19. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast den 2021-08-17.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb