Gruppchef IT-infrastruktur systemteknik

Rekryterare
Region Sörmland
Plats
Eskilstuna eller Nyköping
Annonserat
den 28 juni 2021
Stängs
den 15 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Välkommen att utveckla och utvecklas hos en av Sörmlands största arbetsgivare. Tillsammans skapar vi Sveriges friskaste län 2025. Region Sörmland IT, en del av Region Sörmland, söker gruppchef till gruppen systemteknik inom enheten IT-infrastruktur. Vi söker dig som har förmåga att coacha, inspirera, engagera och utveckla din grupp och leda oss med framgång!

Inom Region Sörmland IT finns alla delar som en IT-organisation ska ha för att kunna leverera kompletta tjänster till sin kund: systemutveckling, arkitektur, projektledning, IT-förvaltning, test, drift, infrastruktur, telefoni, support, etc.
Enheten IT-Infrastruktur består av tre grupperingar arbetsplatsteknik, applikationsteknik och systemteknik. Vi rekryterar nu en chef och ledare till gruppen systemteknik och söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap och IT-infrastruktur.


Inom Region Sörmland IT står vi inför stora spännande utmaningar då vi bygger nya sjukhusbyggnader som kräver ny teknik och utvecklad IT-infrastruktur. Dessutom byter vi ut vårt journalsystem och inför vi FVIS – framtidens journalsystem tillsammans med 8 andra regioner, detta innebär att IT är delaktig och involverad i arbetet.

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som gruppchef har du personal- och arbetsmiljöansvar för ca 16st rapporterande medarbetare samt budget för hela tjänsteområdet systemteknik. Du sitter i enhetens ledningsgrupp och tillsammans arbetar vi för att leva upp till enhetens uppdrag och nå målen inom enhetens verksamhetsplan. Du rapporterar till enhetschef för IT infrastruktur.
Som gruppchef har du också ansvar för tjänsteområdet systemteknik där leveransområdena datakomm, server, lagring, backup, databaser, datacenter, IAM, Integrationer och IT-säkerhet ingår och varje område har en tillsatt leveransansvarig.
Vi söker dig som har chefserfarenhet inom IT-organisationer, med ett tekniskt intresse och som vill jobba taktiskt och strategiskt inom IT-infrastruktur ihop med arkitekter samt driva den tekniska förvaltningen, driften och tekniska utvecklingen ihop med alla medarbetare inom gruppen.

Enheten IT-Infrastruktur genomför en del förändringar iom att det nu blir mer fokus på tjänsteleverans så du ska trivas i rollen som förändringsledare ihop med övriga chefer inom enheten.

Region Sörmland IT är Region Sörmlands interna IT-organisation med höga krav på tydlighet i våra olika leveranser. Vår organisation utvecklas löpande för att vara en attraktiv arbetsgivare och med hög kvalitet i våra IT-tjänster. Du blir en viktig person i den fortsatta utvecklingen av Region Sörmland IT och våra tjänster och uppdrag.

Din kompetens

Du som söker har relevant eftergymnasial IT-utbildning eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.
Du har erfarenhet av arbete inom medelstora till stora IT-driftsorganisationer.
Du behärskar svenska på ett bra sätt i både tal och skrift. Meriterande är dokumenterad erfarenhet av att leda och coacha medarbetare.

Som person har du en positiv grundinställning, är bra på att kommunicera, lyssna och coacha. Vidare är du analytisk, drivande och noggrann.
Som ledare har du god förmåga att skapa engagemang och delaktighet i gruppen. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i gruppen. Du förmågan att väga samman komplex information och visa omdöme vid agerande och beslut.
Vi ser att du har flera års chefserfarenhet och relevant ledarskapsutbildning.
Inom Region Sörmland IT arbetar vi över grupp och enhetsgränser vilket innebär att vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Resor förekommer i tjänsten vilket gör att körkort B är ett krav.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.Tjänsten är placerad i Eskilstuna eller Nyköping.

Information om tjänsten lämnas av

Tf Enhetschef Christian Järnvall, 070-231 63 04, Christian.Jarnvall@regionsormland.se
HR specialist Marie Persson, 076-720 01 91, marie.persson@regionsormland.se
Fackliga företrädare:
Vision Anette Westerlund, 016–10 51 16.
Vision Daniel Harlén, 016-10 46 90.
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00


Kom och jobba hos oss på Region Sörmland IT!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-08-15.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb