Teknisk projektledare IT-infrastruktur

Rekryterare
Region Sörmland
Plats
Eskilstuna eller Nyköping
Annonserat
den 28 juni 2021
Stängs
den 15 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Välkommen att utveckla och utvecklas hos en av Sörmlands största arbetsgivare. Tillsammans skapar vi Sveriges friskaste län 2025. Region Sörmland IT, en del av Region Sörmland, söker teknisk projektledare till gruppen systemteknik inom enheten IT-infrastruktur. Vi söker dig som har förmåga att inspirera, engagera och leda ett projektteam mot samma mål.

Inom Region Sörmland IT finns alla delar som en IT-organisation ska ha för att kunna leverera kompletta tjänster till sin kund: systemutveckling, arkitektur, projektledning, IT-förvaltning, test, drift, infrastruktur, telefoni, support, etc.

Enheten IT-Infrastruktur består av tre grupperingar arbetsplatsteknik, applikationsteknik och systemteknik. Vi rekryterar nu en teknisk projektledare till gruppen Systemteknik, men som kommer arbeta med projekt inom hela enheten IT-infrastruktur. Vi söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap och IT-infrastruktur.

Inom Region Sörmland IT står vi inför stora spännande utmaningar då vi bygger nya sjukhusbyggnader som kräver ny teknik och utvecklad IT-infrastruktur. Dessutom byter vi ut vårt journalsystem och inför vi FVIS – framtidens journalsystem tillsammans med 8 andra regioner, detta innebär att IT är delaktig och involverad i arbetet. Inom enheten pågår ständigt flera projekt kopplat till utveckling av IT-infrastrukturen.

Inom Region Sörmland jobbar vi utifrån beslutad projektmodell, IT-förvaltning enligt pm3 och arbetssätt enligt ITIL.

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget som teknisk projektledare arbetar du oftast på uppdrag av enhetschef IT-infrastruktur eller på uppdrag av någon gruppchef inom enheten. Styrgruppen är oftast en förstärkt enhetsledningsgrupp. Du rapporterar till gruppchefen systemteknik.

Som teknisk projektledare IT-infrastruktur finns möjlighet till projekt inom områden såsom datakomm, server, lagring, backup, databaser, datacenter, IAM, Integrationer, IT-säkerhet, digitala möten, telefoni, samarbetsplattformar, digital klientplattform inkl. utskrifter samt applikationsdrift. Som teknisk projektledare kan du också agera delprojektledare för tekniska delar i olika typer av projekt och också delaktig i upphandlingar.

Vi söker dig som har projektledarerfarenheter inom IT-organisationer, med ett tekniskt intresse och som brinner för arbete i projektform.

Region Sörmland IT är Region Sörmlands interna IT-organisation med höga krav på tydlighet i våra olika leveranser. Vår organisation utvecklas löpande för att vara en attraktiv arbetsgivare och med hög kvalitet i våra IT-tjänster. Du blir en viktig person i den fortsatta utvecklingen av Region Sörmland IT och våra tjänster och uppdrag.

Din kompetens
Du som söker har relevant eftergymnasial IT-utbildning eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har erfarenhet av arbete inom medelstora till stora IT-infrastrukturorganisationer. Du behärskar svenska på ett bra sätt i både tal och skrift.

Vi ser att du har grundläggande kompetens inom IT-infrastruktur och insatt i tekniska termer. Du kan föra dialogen med tekniker och samtidigt kunna omvandla detta till andra mindre tekniska målgrupper.

Som person har du en positiv grundinställning, är bra på att kommunicera, lyssna, sätta upp mål och följa upp. Vidare är du drivande, noggrann och väldigt målinriktad.

Du kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i gruppen. Du har förmågan att väga samman komplex information och visa omdöme vid agerande och beslut.

Vi ser att du har flera års projektledarerfarenhet och relevant projektledarutbildning.

Inom Region Sörmland IT arbetar vi över grupp och enhetsgränser vilket innebär att vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Resor förekommer i tjänsten vilket gör att körkort B är ett krav.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Eskilstuna eller Nyköping.

Information om tjänsten lämnas av
Tf Enhetschef Christian Järnvall 070-231 63 04, Christian.Jarnvall@regionsormland.se
HR specialist Marie Persson 076-720 01 91, marie.persson@regionsormland.se
Fackliga företrädare:
Vision Anette Westerlund 016–10 51 16
Vision Daniel Harlén 016-10 46 90
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Region Sörmland IT!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-08-15.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb