Gruppchef till våra leveransstarka förvaltningsledare IT

Rekryterare
Region Sörmland
Plats
Eskilstuna eller Nyköping
Annonserat
den 29 juni 2021
Stängs
den 31 juli 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

 

Region Sörmland IT söker gruppchef till våra leveransstarka förvaltningsledare IT!

Om oss
Region Sörmland IT består av ca 140 medarbetare placerade på tre orter Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm. Vi är huvudleverantör av IT-tjänster inom Region Sörmland och levererar kompletta IT-lösningar för att stödja regionens alla verksamheter. Vårt uppdrag är att säkerställa att Region Sörmland har en modern, stabil, säker och effektiv miljö för våra digitala stöd och vi rekryterar nu en gruppchef till gruppen Förvaltningsledare IT.

Förvaltningsledare IT ingår i enheten Service och IT-förvaltning. Enhetens drygt 60 medarbetare har som uppgift att leverera service och support och förvalta regionens över 700 digitala stöd. Våra nio Förvaltningsledare IT är leveransstarka och erfarna ledare som ser till att regionens digitala stöd fungerar och vidareutvecklas i enlighet med rådande visioner och målsättningar.

Det vi letar efter nu är rätt ledare som kan stötta och coacha sina medarbetare så att de framgångsrikt kan fortsätta leverera moderna och välfungerande digitala stöd till regionens olika verksamhetsområden.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten gruppchef innebär att du använder hälften av din arbetstid till att vara linjechef. Den andra halvan av din tid kommer du att leda olika uppdrag, delta i styrgrupper och bidra med aktiv förändringsledning inom olika fokusområden.

Som linjechef kommer du att leda och coacha en grupp om 9 medarbetare med geografisk placering i Eskilstuna och Nyköping. I uppdraget ingår budget-, personal- och leveransansvar.

Du kommer också att sitta med i ledningsgruppen för enheten Service och IT-förvaltning. Här kommer du att vara med och bidra till enhetens strategiska inriktning så att vi tillsammans med enhetens drygt 60 medarbetare uppnår uppsatta mål och utlovade leveranser.

Din kompetens
Tidigare chefserfarenhet
Eftersom du kommer att vara chef över erfarna ledare är det viktigt att du har tidigare chefserfarenhet eller annan lämplig dokumenterad erfarenhet av att leda andra ledare.

Erfaren förändringsledare
Du har erfarenhet av förändringsledning och är en förnyare med öppet sinne.

Du har tidigare arbetat med IT-styrning i komplexa verksamheter där bland annat digitalisering har stått i fokus
Både som linjechef och som uppdragsledare är det viktigt att du har erfarenhet av aktivt ledningsgrupps- och styrgruppsarbete.
 
Dina personliga egenskaper och ledarskap
Empati och coachande förhållningssätt.
Region Sörmland IT står inför stora förändringar de närmaste åren, förändringar som kommer att påverka såväl regionens patienter som medarbetare. Vi har stort kundfokus där Region Sörmlands olika verksamheter är våra kunder som alla har stort behov av digitalisering, utveckling och förnyelse. Arbetstempot är högt och därför är det viktigt att du har empatisk förmåga och arbetar på ett coachande förhållningssätt gentemot dina medarbetare.

Förmåga att prioritera
Dina blivande medarbetare har stort kundfokus och ansvarar för många verksamhetskritiska och livsviktiga system. Höga krav från politiker och kunder gör att du som linjechef behöver ha analytisk förmåga och arbeta strukturerat för att hjälpa till att prioritera hanteringen av de inkommande uppdragen.

Kommunikation
Din kommunikationsförmåga är mycket välutvecklad och du är tydlig och förtroendeingivande i din kommunikation både i tal och skrift. Du har stor förmåga att kommunicera tydligt även när det gäller komplexa eller känsliga frågor oavsett om du kommunicerar med dina medarbetare, kollegor, våra kunder eller leverantörer.

Stark leveransförmåga
Som uppdragsledare har du en stark förmåga att omsätta uppdrag och mål i konkreta insatser och leveranser.

Meriterande är om du har goda erfarenheter av PM3 och ITIL.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper då vi ser att det är viktigt att du passar bra in som chef för medarbetarna i gruppen men även som en del i ledningsgruppen för Service och IT-förvaltning.

Hur vi ser på ledarrollen
I regionen har vi en stark övertygelse om att en av framgångsfaktorerna för att lyckas är att vi lyckas släppa loss kraften hos alla våra medarbetare. Vi tror att ”om alla får göra mer av det de brinner för och får tillit att fatta egna beslut så går det fortare, blir bättre och vi har roligare på vägen”. Naturligtvis behöver detta kombineras med en stor förståelse för helheten och vad som gynnar vår resa. Som chef på regionen är du som ledare därför den som visar vart vi ska och skapar förutsättningar för dina medarbetare att ta sig dit genom att coacha, inspirera och skapa engagemang och nyfikenhet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Service och IT-förvaltning Katharina Lagnöhed, 073-322 55 66, katharina.lagnohed.lob@regionsormland.se
T.f. gruppchef förvaltningsledare IT Andreas Åblad, 070-948 52 80, andreas.ablad@regionsormland.se
HR-specialist Alexandra Edenfeldt, 0155-24 76 91, Alexandra.Edenfeldt@regionsormland.se
Fackliga företrädare Vision, Anette Westerlund, 016–10 51 16 eller Daniel Harlén, 016-10 46 90.
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.
På grund av sommarsemestrar ber vi om överseende med att svarstiderna kan variera.


Kom och jobba hos oss på Region Sörmland IT!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-07-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb