Systemutvecklare .Net till Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 29 juni 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu letar vi efter dig som är systemutvecklare .Net med ett stort intresse för front-end och Angular.

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg... Kronofogdens it-avdelningen anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vi söker dig som vill utveckla och utvecklastillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vi är närmare 230 medarbetare på Kronofogden som arbetar med it-utveckling. Vi skapar de tekniska förutsättningarna för våra 2 200 kollegor, som till vardags bidrar till att säkerställa finansieringen av den offentliga sektorn, skapa ett väl fungerande kreditsamhälle för medborgare och näringsliv samt att motverka brottslighet.

Ditt nya jobb

Som systemutvecklare hos oss kommer du att få medverka i hela livscykeln för system som stödjer någon av dessa kärnprocesser:

 • Konkurstillsyn - arbetar med tillsyn över konkursförvaltning och statlig lönegaranti.
 • Försäljning – handlägger försäljning av både fast- och lös utmätt egendom. Den exekutiva försäljningen sker exempelvis via anbud, nätauktion, slagauktion och underhandsförsäljningar.

Du arbetar i ett agilt team tillsammans med systemutvecklare, kravanalytiker, lösningsarkitekt, testledare, testare, configuration manager och scrum master, där ni tillsammans tar helhetsansvar för plattform och lösningar vilket innefattar allt från nyutveckling och förvaltning till kontinuerlig leverans (CI/CD).

Vi lever i en föränderlig värld med ständigt nya utmaningar och prioriteringar och många bollar i luften samtidigt. Just nu står vi bl.a. i startgroparna att planera inför kommande stora lagkravsförändringar och tar fram en ny målarkitektur att gå mot. Vi har även stort fokus på kontinuerlig leverans och tittar där bl.a. på Azure DevOps.

Du kommer att få möjlighet att arbeta med komplexa miljöer med många integrationer, där vi samarbetar flitigt med flera andra myndigheter. Vi arbetar med ny- och vidareutveckling inom Microsoftplattformen med .Net (C#), Entity Framework, MVC / Web-API, XML, MS SQL Server och TSQL. Andra ramverk, tekniker och verktyg vi gillar är NUnit, Git, Jenkins, JavaScript/TypeScript, Angular, ActiveMQ Artemis (köhantering) och REST-API. Du ges stor möjlighet att utveckla din kompetens och tekniska färdigheter både genom praktiskt arbete, kompetenta kollegor och egen kompetensutveckling.

Tycker du, precis som vi, att det låter spännande? Tveka inte att skicka in din ansökan för att bli en del av Kronofogdens utvecklingsteam!

Vi söker dig som har

 • Minst 5 års erfarenhet av .Net (C#)
 • 2 års erfarenhet av Front-endutveckling, Entity Framework, MVC / Web-API, XML, MS SQL Server och T-SQL
 • Utbildning på minst gymnasienivå
 • Goda kunskaper i Svenska och Engelska

Du har personliga egenskaper som innebär att du är ansvarstagande, tekniskt kreativ samt har förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med kollegor och leverantörer. Vi har en utmanande uppgift och problemställningarna vi utmanas av kräver både kreativitet och en hög teknisk nivå. Vi arbetar agilt med tvärfunktionella team där var och ens bidrag är avgörande för om hela teamet lyckas. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och kvalitetsmedveten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

 • NUnit, Git, Jenkins, JavaScript/TypeScript, Angular, Köhantering, REST-API.
 • automatiserad enhetstestning och tillhörande verktyg.
 • att arbeta med kodgranskning och kontinuerlig förbättring av koden

Information om oss och jobbet 

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tillträde är enligt överenskommelse. Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev. Under semesterperioden juli-mitten av augusti finns vi inte på plats för att svara på frågor eller läsa ansökningar. Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Tillträde Enl överenskommelse Löneform Individuell lönesättning Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Någon av de 32 orter där Kronofogden har kontor Län Ospecificerad arbetsort Land Sverige Referensnummer 2021/300 Kontakt

 • Linda Elg, HR-specialist rekrytering, 010-574 57 66
 • Malin Holmvall, sektionschef, 010-579 23 96

Facklig företrädare

 • Henrik Jonés, SACO, 010-579 25 35
 • Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat 2021-06-28 Sista ansökningsdag 2021-08-16

Liknande jobb

Liknande jobb