DevOps Engineer/Infrastructure Developer

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 30 juni 2021
Stängs
den 3 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i en komplex IT-miljö och vara med och påverka utvecklingen av Säkerhetspolisens nästa generations teknikplattformar? Brinner du för Infrastructure as Code och automatisering, vill arbeta i en agil miljö och se hur ny teknik kan göra Sverige ännu säkrare? Då ska du söka vår tjänst som DevOps Engineer/Infrastructure Developer.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-03
Referensnummer: 2021-4889

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.
 

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du arbeta i ett tvärfunktionellt team som har helhetsansvar för sitt teknikområde, i nära samarbete med andra enheter inom IT- och teknikorganisationen.

Dina arbetsuppgifter kommer vara allt ifrån design, implementation, konfiguration och felsökning. Teamet arbetar både med att ta hand om befintliga miljöer med fokus på automation och effektivisering samt att bygga nya miljöer.

Det finns stora möjligheter för dig att kompetensutvecklas och lära dig nya tekniker.

Vi är noga med balansen mellan arbete och fritid. Vi vet att det är då vi kan hålla skärpan och fungera bra på jobbet. Vi kan inte ta med arbetet hem eller diskutera vårt uppdrag md personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.


Din kompetens

Då vi söker flera personer letar vi efter dig som arbetat ett tag inom detta område och vill utvecklas ytterligare samt dig med en gedigen erfarenhet av utveckling och design av Linux-miljöer, open source och IaC.

Ett krav är att du har minst två års erfarenhet av att arbeta med systemadministration inom Linux. Dessutom kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.


Dina egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken på nya teknologier och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar och tycker att det är spännande att få vara med och bygga upp Säkerhetspolisens kommande teknikplattformar.
 

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Därför finns det många olika yrken och kompetenser hos oss. Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Vi har cirka 1 400 medarbetare och tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”.

Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.
 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 95 96. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.
 

Ansökan

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)


Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-03.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)
 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb