IT-arkitekt

Rekryterare
Atea
Plats
Linköping, Norrköping, Nyköping
Annonserat
den 28 juni 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Ref:
148114
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du ett strategiskt tänkande och drivsav att utveckla verksamheter med hjälp av nya tekniska lösningar? Då kan det här vara drömtjänsten för dig! Atea Östergötland fortsätter att växa och söker just nu dig som vill jobba som konsult med fokus på strategier och förflyttningar. Som strategisk rådgivare kommer du att arbeta tillsammans med våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

"Som it-arkitekt hjälper jag våra kunder att ta nästa kliv inom deras digitalisering genom att hjälpa dem med sin kommande strategi, identifiera de verkliga behoven hos verksamheten ta steget ut i molnet eller vidareutveckla sin digitala transformation. Det kräver både förståelse kring tekniken, organisationen, människan men även fingertoppskänsla. Det är helt enkelt en väldigt rolig och utvecklande roll som jag inte ångrar att jag klivit in i." - Jenny Sandberg, it-arkitekt på Atea

Din roll i laget

Du kommer att tillhöra vår fantastiska konsultgruppering i Östergötland som utgörs av ett 50-tal engagerade medarbetare i en unik kombination av kompetenser. Du kommer att tillhöra vår gruppering inom Information Management där en av våra medarbetare också har rollen som it-arkitekt. Du kommer att arbeta tillsammans med våra kundteam, säljorganisation och inte minst med de andra arkitekterna inom Atea där kommer att tillhöra både ett regionalt och nationellt team. I rollen kommer du att arbeta med både större och mindre kunder inom offentlig och privat sektor.

I rollen som it-arkitekt kommer du att agera rådgivare åt våra kunder och driva utvecklingen av deras digitala transformation. Det innebär att du kommer jobba med strategiska planer som sträcker sig både på kort och lång sikt och därmed möjliggör kundernas förflyttning. Du kommer hos våra kunder leda workshops, föreläsningar, och intervjuer med syfte att fånga in behov och omsätta dessa i konkreta förändringsförslag som ligger i linje med vision och mål. Dina kontaktytor hos kund varierar men är i de flesta fall it-chefer, it-strateger, VD och ekonomichefer. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. I ditt arbetssätt är du noggrann och fokuserad på att nå uppsatta mål med en hög kvalité. Du bidrar till att nå gemensamma mål genom att leda och motivera andra. Med ditt strategiska tänkande har du ett brett perspektiv på frågor och ser den långsiktiga betydelsen. Du söker aktivt utmaningar samt utvecklingsmöjligheter.

För att lyckas i tjänsten som it-arkitekt bör du ha följande kompetens:
• Arbetat flera år inom it i ledande roller med stort ansvar som projektledare, förändringsledare, it-chef, förvaltningsledare eller liknande.
• Vara affärsmässig med god förståelse för verksamhet, ekonomi och affärer.
• Van att utforma rapporter och beslutsunderlag
• Erfarenhet av att genomföra presentationer och workshops
• Behärska svenska och engelska
• B-körkort

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten eller Atea är du välkommen att kontakta Isabelle Johansson, konsultchef, via Isabelle.Johansson@atea.se. På grund av semesterperiod läser jagmejlen sporadisk men jagåterkopplar till dig så snart jaghar möjlighet.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb