Offensiv IT-säkerhetsspecialist i Malmö eller Stockholm

Plats
Malmö (Stad), Skåne
Annonserat
den 30 juni 2021
Stängs
den 17 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker dig som kan överlista säkerhetsåtgärder och få datorsystem att bete sig på sätt de inte var tänkta att göra. Du ska använda dina tekniska förmågor till att ta fram verktyg för insamling av information till våra utredare och analytiker.
Du arbeta tillsammans med likasinnade specialister med djup kompetens.

Ort: Malmö eller Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-17
Referensnummer: 2021-11972
 

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland IT-säkerhetsspecialister. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.
 

Det här är ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist säkerhetsgranskar du olika typer av applikationer och system i syfte att hitta sårbarheter. Dessa använder du för att utveckla verktyg som stärker Säkerhetspolisens tekniska inhämtningsförmåga. Arbetet kan även innebära användning av verktygen i anpassade IT-operationer för att komma åt information som Säkerhetspolisen behöver i sin underrättelse- och utredningsverksamhet.

Du tillhör enheten för cyberteknik. Som IT-säkerhetsspecialist har du stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra din tekniska arbetsmiljö.

Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och självklar del av arbetet. En stor del av arbetet är forskningsbetonat och syftar till att utveckla nya metoder för säkerhetsgranskning och sårbarhetsanalys.

Resor kan förekomma i tjänsten.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
 

  • Du har akademisk examen inom IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
  • Du har erfarenhet av teknisk säkerhetsgranskning, sårbarhetsanalys och programmering, gärna operativsystemnära och i lågnivåspråk som Assembler
  • Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande med erfarenhet av reverse engineering och exploitutveckling, kanske från CTF:er, samt om du har arbetat med flera operativsystem och arkitekturer. Ytterligare ett plus är om du har erfarenhet av mobila plattformar eller telekom.

Vi söker både seniora medarbetare med flera års erfarenhet inom ämnet, samt juniora medarbetare som vill utvecklas till att bli bland de bästa inom sitt område.


Det här är kollegan vi söker

Du som vill arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du har hög kognitiv förmåga och uppskattar att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt samt klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.


Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder därför träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
 

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

(genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-17.
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 652.2 kB)
 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb