DevOps-ingenjör inom cyberteknik

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 30 juni 2021
Stängs
den 17 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker DevOps-ingenjörer med intresse för IT-säkerhet. Du är länken mellan utveckling och den operativa driften av system för teknisk insamling av information som behövs i Säkerhetspolisens underrättelse- och utredningsverksamhet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-17


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland DevOps-ingenjörer. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
I arbetet har du ansvar för integration, drift och underhåll av system för teknisk inhämtning. Dina arbetsuppgifter innebär administration av Linuxsystem och nätverkskomponenter, både fysiskt och för olika typer av interna och externa molntjänster.

Automatisering av driftsättning, konfiguration och underhåll är en nödvändighet.

Du stöttar även våra mjukvaruutvecklare med metoder för kontinuerlig testning och driftsättning av system och applikationer.

Tjänsten kan innebära operativa uppdrag inom Säkerhetspolisens verksamhet för inhämtning av information med hjälp av de verktyg och system som utvecklas på enheten.

Resor i tjänsten kan förekomma.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig
 

  • Du har akademisk examen inom IT, alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
  • Du har erfarenhet av administration av Linuxsystem, automatiseringsramverk och utveckling i scriptspråk.
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhet, nätverksarkitektur och databaser. Vi ser det även som en fördel om du har erfarenhet av virtualisering, containerbaserad driftsättning och olika typer av molntjänster.

Det är också positivt om du har arbetat med system för kontinuerlig testning och driftsättning. Erfarenhet från underrättelsearbete och arbete inom myndighet är en bonus.


Det här är kollegan vi söker
Du är social och kan omsätta behov i tekniska lösningar. Du är kreativ och uppskattar att lösa komplexa problem. För att trivas i rollen tar du dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och är bra på att dokumentera ditt arbete. Att dela med dig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.


Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-17.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb