IT-arkitekt

Rekryterare
Atea
Plats
Växjö
Annonserat
den 29 juni 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Ref:
148122
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Har du ett strategiskt tänkande och drivs av att utveckla verksamheter genom digitalisering? Då kan det här vara drömtjänsten för dig! Atea Växjö växer och söker just nu dig som vill jobba som konsult med fokus på strategier och förflyttningar. Som strategisk rådgivare kommer du att arbeta tillsammans med våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

" Som it-arkitekt hjälper jag våra kunder att ta nästa kliv inom deras digitalisering genom att hjälpa dem med sin kommande strategi, identifiera de verkliga behoven hos verksamheten ta steget ut i molnet eller vidareutveckla sin digitala transformation. Det kräver både förståelse kring tekniken, organisationen, människan men även fingertoppskänsla. Det är helt enkelt en väldigt rolig och utvecklande roll som jag inte ångrar att jag klivit in i." - Jenny Sandberg, it-arkitekt på Atea

Din roll i laget

Du kommer att vara en del av Ateas virtuella team av it-arkitekter som är en grupp som samarbetar nära, ger varandra energier, kompetens, utveckling och många roliga stunder. I rollen är det centralt att etablera Atea som en självklar värdeskapande partner hos våra kunder. Det finns ett stort mått av frihet i rollen där du styr din tid på det sätt du anser bäst för att nå Ateas och kundens mål.

I rollen kommer du att hjälpa våra kunder med utveckling av deras it genom att ta fram strategiska planer. Du kommer att leda workshops, föreläsningar, och intervjuer med syfte att fånga in behov och omsätta dessa i konkreta förändringsförslag som ligger i linje med verksamhetens mål. Du kommer även att delta i internt kundteamsarbete, medverka i den lokala ledningsgruppen samt vara mentor åt andra konsulter. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Vad söker vi hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som gillar att leda andra till gemensamma mål samt har förmågan att skapa engagemang och nå resultat. Med ditt strategiska tänkande har du ett brett perspektiv på frågor och ser den långsiktiga betydelsen. I ditt arbetssätt är du noggrann och fokuserad på att nå uppsatta mål med en hög kvalité.

För att lyckas i tjänsten som it-arkitekt bör du ha följande kompetens:
• Längre erfarenhet från it-branschen men roller kopplade till it-leveranser
• Ledande roller med större ansvar som projektledare, förändringsledare, verksamhetsutvecklare, it-chef etc
• Behärska svenska och engelska

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Emilsson, platschef, via lars.emilsson@atea.se. På grund av semesterperiod läser jag mejlen sporadisk men jag återkopplar till dig så snart jag har möjlighet.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.