Områdesarkitekt integration till Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 1 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg… Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med IT-utveckling, och vi har en spännande resa framför oss med modernisering, digitalisering och automatisering. Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten, att vi har en stark arkitekturstyrning och livscykelhantering. Vår arkitektur är indelad i fyra skikt: verksamhet, information, applikation och teknik. Varje skikt är sedan indelat i flera områden.

Är du lösningsarkitekt med fokus på integration, redo att ta nästa karriärskliv, eller kanske redan en koncernarkitekt inom integration som vill bidra på vår spännande resa och utvecklas ytterligare inom arkitektur? Bra, läs vidare!

Ditt nya jobb

Som områdesarkitekt integration arbetar du på strategisk och taktisk nivå och ansvarar för helheten inom integrationsområdet, samt säkerställer ett långsiktigt perspektiv för området i samråd med övriga arkitekturskikt/-områden och intressenter. Du säkerställer att området, utifrån ett helhetsperspektiv, stödjer realiseringen av myndighetens processer, syfte, mål, visioner och strategier på ett effektivt sätt.

Du kommer ta fram arkitektonisk målbild och ser till att det finns ett livscykelperspektiv på integrationslösningarna i arkitekturen. Säkerställa att lösningar stödjer uppsatta verksamhetsmål, kvalitetsmål, strategier och målarkitektur samt skapar och underhåller nödvändig dokumentation som berör arkitektur och design, bland annat ta fram anvisningar och handledningar för integration.

Du kommer även arbeta ”hand-on” med lösningar samt delta vid incidenter och problem där integration finns med så att vi kan identifiera förbättringar inom vår arkitektur. Dagens arkitektur bygger på en händelsebaserad hantering med publicera och prenumerera utan någon central integrationsplattform.

Områdesarkitekten är en viktig spelare i utvecklingsinitiativ och stöttar utvecklingsprojekt med bland annat kravhantering, lösningsförslag och prioriteringar. Områdesarkitekten ingår i rådet för arkitekturstyrning som leds av IT:s huvudarkitekt.

Du förväntas delta och bidra i både interna och externa nätverk och forum inom arkitektur. Du förväntas även bidra aktivt för kompetensspridning inom organisationen och göra extern omvärldsbevakning med syfte att upprätthålla rätt kompetens inom området och ge Kronofogden rätt arkitektur i tiden.

Vi söker dig som har

Erfarenhet från en liknande roll alternativt är lösningsarkitekt med inriktning mot integration samt har flera års erfarenhet
Erfarenhet av arbete med etablerade metodiker och ramverk för arkitektur och agil utveckling, inom exempelvis Java eller .Net
Erfarenhet av utveckling och kravhantering
Erfarenhet av lösningar baserade på händelsedriven arkitektur
Utbildning på minst gymnasienivå
Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska 
 

Du har personliga egenskaper som innebär att du har förmåga att kunna se helheten samt förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vi är fortfarande en relativt ny IT-organisation och det händer mycket, till det bättre, så du behöver vara flexibel och förändringsbenägen.

Du är ansvarstagande och drivande men samtidigt lyhörd och coachande. Du tar ansvar samt har god förmåga att fatta beslut, är analytisk och strukturerad. Du behöver ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

API-bryggor, Mule, Kafka, ActiveMQ Artemis
WSDL, SOAP, REST, JSON, JMS, XML, XSD
OAuth2, Kerberos, Active Directory, SAML, OpenID Connect, PKI, SSL
ULM, Togaf, Sparx EA
Komplexa systemmiljöer
Självständigt drivit och genomfört förstudier/utredningar/modelleringar
Arkitekturcertifieringar


Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Under semesterperioden juli -mitten av augusti finns vi inte på plats för att svara på frågor eller läsa ansökningar.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb