Lösningsarkitekt Java till Kronofogden IT

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sverige
Annonserat
den 1 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Örnsköldsvik, Varberg, Skövde, Göteborg… Kronofogdens it-avdelning anställer nu medarbetare i hela landet. Våra medarbetare jobbar hemifrån under pandemin, vilket vi kommer fortsätta med i kombination med att arbeta på något av våra 32 kontor. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss och vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vi är närmare 230 kollegor på Kronofogden som arbetar med IT-utveckling, och vi har en spännande resa framför oss med modernisering, digitalisering och automatisering. Vi driver framåtriktade projekt och i fokus finns bland annat internetteknik, informationscentrisk syn, händelsedriven arkitektur (EDA) och moderna e-tjänster. Våra främsta framgångsfaktorer är att vi arbetar tillsammans i agila team med verksamheterna inom myndigheten, att vi har en stark arkitekturstyrning och livscykelhantering.

Till leveransområdet Verkställighet rekryterar vi nu en lösningsarkitekt. Leveransområdet är av verksamhetskritiskt karaktär och applikationerna används dagligen av verksamheten. Vi är nu i ett skede där vi ska ta fram nya och förbättrade lösningar som stödjer automation i verksamheten baserad på ny teknisk plattform som bygger på OpenShift.

Ditt nya jobb

Som lösningsarkitekt har du en nyckelroll i våra utvecklingsinitiativ och förvaltning genom att delta i och ansvara för teknisk systemlösning i samverkan med teamet och beställare.

Lösningsarkitekten tar fram lösningar som stödjer uppsatta verksamhetsmål, kvalitetsmål, strategier och målarkitektur och som dokumenteras på enklast möjliga sätt i samverkan med utvecklingsteamet. Du deltar i framtagandet av arkitektonisk målbild för hela Kronofogden och ser till att det finns ett livscykelperspektiv på lösningen i arkitekturen.

Dina arbetsuppgifter är omväxlande där du dagligen interagerar med kompetenta kollegor och har utmanande arbetsuppgifter.

Som lösningsarkitekt förväntas du delta och bidra i interna nätverk och forum inom arkitektur. Du förväntas även bidra aktivt för kompetensspridning inom organisationen och göra extern omvärldsbevakning med syfte att upprätthålla rätt kompetens inom området och bidra till att ge Kronofogden en god arkitektur över tid.

Vi söker dig som har

Minst 5 års erfarenhet av arbete med lösningsarkitektur inom Java och integrationsområdet baserat på JavaEE/JakartaEE, Spring och/eller Eclipse Microprofile under de senaste 10 åren
Minst 1 års erfarenhet av Java-utveckling inom JakartaEE/Spring/Eclipse Microprofile under de senaste 5 åren
Erfarenhet av komplexa systemmiljöer i större organisationer
Erfarenhet av att själv eller i samarbete med andra arbetat med strukturerad kravhantering och modellering som underlag till teknisk lösning
Erfarenhet av olika agila metoder och ramverk såsom Scrum och SAFe
Utbildning på minst gymnasienivå
Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska
 

Du har personliga egenskaper som innebär att du har förmåga att kunna se helheten samt förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vi är fortfarande en relativt ny IT-organisation och det händer mycket, till det bättre, så du behöver vara flexibel och förändringsbenägen.

Du är ansvarstagande och drivande men samtidigt lyhörd och coachande. Du har god förmåga att fatta beslut, är analytisk och strukturerad. Du behöver ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

Det är meriterande om du har 

  • Erfarenhet av testdriven utveckling och testautomatisering baserat på JUnit eller andra etablerade testramverk
  • Erfarenhet av lösningar baserad på Microservices-arkitektur och Domain-driven Design
  • Erfarenhet av lösningar baserade på händelsedriven arkitektur
  • Erfarenhet av frontend-utveckling baserat på etablerade ramverk och standarder som t.ex. Angular, React och Web components
  • Erfarenhet av att vara utvecklingsledare/ lead-developer
  • Erfarenhet av modellering i UML och Archimate i modelleringsverktyg
  • Självständigt drivit och genomfört förstudier/utredningar/modelleringar
  • Arkitekturcertifieringar
     

Information om oss och jobbet  

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Under semsesterperioden juli -mitten av augusti finns vi inte på plats för att svara på frågor eller läsa ansökningar.

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Din ansökan ska innehålla ett CV, men vi vill inte att du bifogar ett personligt brev.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Vi samarbetar med Skatteverket i våra rekryteringar, vilket innebär att Skatteverkets HR-avdelning kommer att hantera din ansökan.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb