Windowstekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 juli 2021
Stängs
den 24 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som tekniker utvecklar och förvaltar du vår Windowsplattform, vilket är en vital funktion som verksamheten ska kunna lita på. Har du erfarenhet av Windows-plattformen och trivs med frihet under ansvar? Välkommen att söka tjänsten som Windowstekniker.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-24

 

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland Windowstekniker. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Säkerhetspolisen får fler medarbetare, fler uppdrag och allt mer komplexa hot och incidenter att hantera. Att som tekniker utveckla och förvalta vår Windowsplattform är en vital funktion som verksamheten ska kunna lita på. Du arbetar med att installera, uppgradera och konfigurera. Med korta ledtider tar du och dina kollegor hand om felsökning och löser komplexa problem. Våra system växer och ni behöver därför ha fokus på bland annat automatisering, där scriptning är ett viktigt verktyg. En viktig del av arbetet är också att skapa och upprätthålla god dokumentation. Du bevakar den senaste utvecklingen inom Windowsvärlden liksom inom IT- och informationssäkerhet i stort.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig    

  • Fullgjord gymnasieutbildning med godkända betyg
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet med Windows-plattformen
  • Erfarenhet från arbete i en IT-miljö från en större organisation
  • Goda kunskaper i svenska och engelska

Du som söker kan också ha meriter som tillför bredd i våra arbetsgrupper. Kan du bidra med kunskap om IT-säkerhet är det värdefullt.

 

Det här är kollegan vi söker

Du vill vara en del av lösningen och utvecklingen av skyddet av Sveriges demokrati. Du ser din position i en helhet som behövs för att klara våra komplexa uppdrag. Du är självgående, ser vad som behöver göras och driver självständigt arbetet framåt. Du trivs med frihet under ansvar.

Du och dina kollegor arbetar nära varandra. Det är därför viktigt att du är prestigelös, har lätt för att samarbeta och att du kan få med dig teamet i ett uppdrag. Du har djup teknisk kunskap men kan också lyfta blicken och se helheten. Både teknik och arbetsuppgifter varierar över tid och du behöver vara flexibel och kunna anpassa dig efter omvärlden som förändras. Du vågar testa nya saker och har kreativa lösningar på problem du stöter på. Du är inte en person som behöver vara knuten till ett förutbestämt teknikval, utan du är en generalist som kan anpassa dig utefter vad som krävs för stunden.

 

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten. Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-24.

 

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

 

 

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb