Systemutvecklare inom cyberteknik i Malmö eller Stockholm

Plats
Stockholm (Stad) Malmö
Annonserat
den 1 juli 2021
Stängs
den 17 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker nu systemutvecklare som vill vara med och utveckla system för vår tekniska inhämtning av information. Är du en självgående och kreativ utvecklare som vill skriva säkerhetskritisk kod, då ska du komma till oss!

Ort: Malmö eller Stockholm
Sista ansökningsdag: 2021-08-17


Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati, våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss, däribland systemutvecklare. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både tvärvetenskapligt lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och bygger Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag

Säkerhetspolisen söker nu systemutvecklare inom cyberteknik. Här får du vara med och arbeta med mjukvaruutveckling av system som används för teknisk inhämtning av information. Vi utvecklar främst i Rust, men även andra språk kan användas utefter de behov som finns. Du behöver därför vara öppen för att kunna välja det språk som är mest lämpligt för den aktuella uppgiften.

I dina arbetsuppgifter utvecklar du verktyg i nära samarbete med användarna som finns på enheten. Det finns möjlighet att använda de system som du själv utvecklar inom Säkerhetspolisens operativa verksamhet. Du har stora möjligheter att vara med och påverka enhetens metodutveckling och att styra över din tekniska arbetsmiljö.

Omvärldsbevakning och kompetensutveckling är en nödvändig och därför även en självklar del av arbetet. Det kan förekomma resor i tjänsten, både inrikes och ibland även utanför Sverige.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Du har akademisk examen inom IT, alternativt att du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
  • Du har flera års erfarenhet av mjukvaruutveckling
  • Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Har du erfarenhet av operativsystemnära programmering eller av agil utveckling och kontinuerligt test-, integrations- och driftsättningsarbete är det meriterande. Har du även erfarenhet av säkerhetskritiska tillämpningar och IT-säkerhet är det positivt.

Det är en fördel om du har erfarenhet av utveckling av inbyggda system och särskilt om du har erfarenhet av ARM. Har du dessutom erfarenhet av utveckling på mobila plattformar är även det ett plus.


Det här är kollegan vi söker

Du är självgående i ditt arbete och kan ta ansvar för utvecklingen av hela komponenter. Du är kreativ och uppskattar att lösa komplexa problem.

Att ta dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt är naturligt för dig. Du är även resultatorienterad och har ett gott omdöme. Dessutom ser du det som en självklarhet att dela med dig av din kunskap till dina kollegor.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

 

Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-08-17.


Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi kan komma att använda arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb