Teknisk projektledare IoT

Rekryterare
Attentec
Plats
Stockholm eller Linköping
Annonserat
den 1 juli 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Bidra till en bättre framtid med hjälp av IoT

På Attentec är vi ca  60 engagerade kollegor som arbetar med bl.a. projektledning, arkitektur, utveckling och test inom IoT. Vi har kontor i Linköping, Stockholm och Oslo. Vi hjälper företag och organisationer i Norden att skapa affärsnytta med internet of things. I arbetet med våra IoT-lösningar hjälper vi våra kunder med allt från att utveckla en idé till att implementera hela system.

Attentec är ett växande företag och vi får hela tiden nya kunder med intressanta uppdrag som ger omväxlande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas. Med det följer ett ökat behov av skickliga och engagerade projektledare med programmeringskompetens. Därför söker vi nu fler som vill vara med och skapa konkurrenskraftiga lösningar i världsklass. 

Om rollen

Som teknisk projektledare hos oss arbetar du med både teknisk projektledning och med mjukvaruutveckling. Du arbetar omväxlande inne på kontoret och ute hos kund. I våra inhouse-uppdrag tar är du med och tar ett helhetsansvar för teamets arbete. Du kan exempelvis få jobba med projekt inom internet of things, mjukvarulösningar inom andra områden eller molnbaserade tjänster och på så sätt bidra till att teamet gör våra kunders produkter och tjänster världsledande.

På Attentec får du som projektledare möjlighet att följa med projekten hela vägen från kravinsamling till skarp drift. Du kommer att ansvara för projektet och ni som team har ett helhetsansvar för lösningen. Tillsammans har ni ofta chans att påverka teknikval och arkitektur. Vanligtvis består teamet av 2-5 kollegor, både erfarna och mer juniora utvecklare.

Du kommer huvudsakligen att: 

leda teamets arbete i projektform
arbeta i nära dialog med kund
bidra i agilt utvecklingsarbete i hela projektet, från krav till leverans

Den vi söker

Du trivs med och tycker det är en rolig utmaning att leda team och projekt. I rollen som projektledare har du mycket kundkontakt, så det är av stor vikt att du trivs med att arbeta och kommunicera med kunder. Vid medarbetarundersökningar brukar bland annat kunskapsutbytet med kompetenta kollegor nämnas som en viktig faktor till att man trivs på Attentec. Därför är det viktigt för oss att även du drivs av att utvecklas och ta in ny kunskap, såväl som att dela med dig av den. 

Utöver det söker vi dig som har:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom agil mjukvaruutveckling
 • Erfarenhet av kundkontakt 
 • Erfarenhet av arbete i projektform
 • Civil- eller högskoleingenjörsexamen
 • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Som kollega på Attentec erbjuds du:

 • En arbetsplats med mycket självstyre där du har stor möjlighet att påverka både ditt eget arbete och Attentec som företag.
 • Stora möjligheter till kompetensutveckling.
 • En individuell utvecklingsplan. 
 • Flexibilitet att forma din roll individuellt beroende på dina intresseområden. 
 • Ett gäng trevliga kollegor med god sammanhållning som gillar att ha kul tillsammans. Just nu jobbar vi mestadels hemifrån men vi slutar inte ha kul tillsammans. De digitala möjligheterna erbjuder allt från after work och föreläsningar till konferenser. 
 • En prisbelönt och certifierad företagskultur. Attentec har utsetts till ”National Winner” för Sverige i kategorin The Workplace and People Development Award, arrangerad av European Business Awards®, en av världens största företagstävlingar. Vi är också certifierade som ett Great Place To Work® för tredje året i rad, vilket glädjer oss enormt.

 

Välkommen till en uppkopplad värld av spännande tekniska lösningar!

Känner du några som skulle passa ännu bättre? Berätta det för dem.

Liknande jobb

Liknande jobb