FRA

Systemutvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Alla län, Sweden
Annonserat
den 1 juli 2021
Stängs
den 30 augusti 2021
Ref:
2739345
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu kreativa systemutvecklare som vill arbeta i Stockholm eller Göteborg. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA är beroende av att kunna utveckla egna lösningar på komplexa problem. Just nu söker vi ett flertal systemutvecklare till våra team vars uppdrag är att utveckla system och plattformar till stöd för FRAs underrättelseinhämtning till myndighetens uppdragsgivare. Vi tar ansvar för hela livscykeln, från nyutveckling till avveckling och du kommer att arbeta i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Vi jobbar agilt och verkar för devops samt jobbar nära våra slutanvändare och har därmed ett nära samarbete med många interna kontakter.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har Högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens
genom arbetslivserfarenhet.
  • Systemutveckling och något av följande språk: Java, C#,C++, Python,
  • Test & Verifiering
  • Linux och/eller Windows
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Då vi söker ett flertal medarbetare är listan nedan ett urval av några av de kompetenser vi letar efter
  • Automatisering (CI/CD)
  • SQL
  • Containerteknologi / micro services
  • Utveckling av distribuerade system
  • Agila arbetssätt

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som besitter en god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom vi jobbar i team där det förekommer att vi växlar mellan olika arbetsuppgifter och projekt. Rätt person för tjänsten drivs av att arbeta med komplexa frågor och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du gillar problemlösning och stimuleras av komplexa tekniska utmaningar samt håller dig lugn och stabil vis stressade situationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder dig personliga och tekniska utvecklingsmöjligheter i en teknikintensiv miljö tillsammans med engagerade kollegor där vi gemensamt är stolta över att bidra till Sveriges säkerhet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka och lång erfarenhet blandas med ny kunskap

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm och Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. Uppge alltid annonsnummer i samband med frågor gällande tjänsten.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-08-30. Urval sker löpande så skicka in ansökan redan idag

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb