Sambandsbefäl OR4-5/T

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 2 juli 2021
Stängs
den 31 augusti 2021
Ref:
24641
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker sambandsbefäl till Högkvarterets sambandscentral.

Om Verksamheten
Högkvarterets sambandscentral (HKV SbC) ingår i Sambandsavdelningen som består av fyra stycken sambandscentraler som stödjer Högkvarteret (HKV) och försvarsgrensstaberna i Enköping, Uppsala och Muskö. Sambandscentralernas uppgift är att möjliggöra så att olika delar inom Försvarsmakten kan kommunicera med varandra. Kortfattat innebär det att sambandscentralerna på olika sätt möjliggör meddelandeförmedling, kryptonyckeladministration och kortadministration.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sambandsbefäl är dina huvudsakliga uppgifter att genomföra sambandscentralens operativa åtaganden under samtliga tider på dygnet, året runt, och innefattar bland annat att:
 • Ge stöd till högkvarterets personal på plats vid sambandscentralens kundservicemottagning dygnet runt
 • Registrera och distribuera, enligt upprättad rutin, all in- och utgående trafik i sambandscentralen
 • Vidareförmedla inkomna handlingar till högkvarterets expedition
 • Enligt rutin eller vid behov läsa in kryptonycklar i signalskyddssystem
 • Bemanna växeln under icke kontorstid
 • Importera och exportera data i olika IT-system

Kvalifikationer
 • Genomförd värnplikt eller GMU med godkända betyg
 • Uppfyller medicinska och fysiska krav

Meriterande
 • Utbildningar inom sambandstjänst, signalskydd och/eller stabstjänst
 • Erfarenhet av att tjänstgöra inom sambands- och/eller stabsfunktion eller motsvarande
 • Körkort B
 • Militärt förarbevis

Personliga egenskaper
Som person är du stresstålig i både aktiv och passiv stress. Du har ett sinne för ordning, struktur och noggrannhet. Du är säkerhetsmedveten, socialt kompetent och har en serviceinriktad inställning. Du är prestigelös och ska trivas att arbeta i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Stockholm.

Befattningskategori: GSS/T

Befattningsnivå: OR4/5

Befattningen är en tidsbegränsad anställning och inleds med sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: tidvis

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av chefen för sambandsavdelningen via e-post fmtis-lse-sba@mil.se . För upplysningar angående anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-31. Din ansökan ska innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för befattningen.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb