Nätverksspecialist till Must IHK

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 2 juli 2021
Stängs
den 16 augusti 2021
Ref:
23895
Kategori
Nätverk, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på Must-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Till en av sektionerna på IHK söker vi nu en nätverksspecialist. Vi söker dig som vill arbeta med utveckling och förvaltning av tekniska lösningar inom VoIP och collaboration.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina kunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Arbetsuppgifter
Som nätverksspecialist med inriktning VoIP och Collaboration kommer du huvudsakligen att arbeta med utveckling, driftsättning och förvaltning av säkra lösningar inom IP-telefoni och videokonferensutrustning. Exempel på arbetsuppgifter är förvaltning och andra linjens driftstöd förvaltning samt dokumentering av olika verksamheter och tekniska lösningar. Arbetet innebär också att delta som instruktör vid utbildning för tekniker och slutanvändare. Det ingår också att arbeta kontinuerligt med olika förbättringsarbete samt att delta och ge stöd till kontorets övriga verksamhet. För att lyckas i din roll har du en individuell utvecklingsplan samt stöd av erfarna kollegor.

Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg i dig själv, med stor integritet och ett naturligt säkerhetsmedvetande. Du är en nyfiken och kreativ person som kan uppnå ett stort förtroende såväl internt som externt. Du är öppen för idéer och ödmjuk inför utmaningen och kan växla obehindrat mellan att arbeta självständigt och att arbeta tillsammans med andra. Du uppskattar utmaningen och att förmedla lösningar och är flexibel, för att kunna hantera förändrade förutsättningar.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden. Vi strävar också efter en bra balans mellan ditt professionella liv och det privata.

Kvalifikationer
Du har flera års erfarenhet av nätverksteknik och TCP/IP, med fördjupad kunskap och erfarenhet inom VoIP-lösningar.

Du som söker har en examen på eftergymnasial nivå, exempelvis från KY eller högskola/universitet med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

Meriterande
Meriterande är om du har du kunskap och erfarenhet av exempelvis CISCO CUCM, CMS och CUBE samt djup kunskap och erfarenhet av IP-telefoni och videoenheter. Har du också erfarenhet av drift och förvaltning är det också en merit. Vi ser gärna att du har någon form av certifiering, exempelvis CCNA.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat .

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Nätverksspecialist till IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/S Maria Ekelund. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15

Handläggning av ansökningar kommer påbörjas efter att ansökningstiden gått ut.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb