Systemtekniker till Signalkontrollsektionen vid Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 5 juli 2021
Stängs
den 13 augusti 2021
Ref:
24499
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen (SÄKU) vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. Signalkontrollsektionen är en del av SäkU. Must SäkU söker nu en systemtekniker som skall verka vid Signalkontrollsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Signalkontrollsektionen söker en systemtekniker för arbete med utveckling av sektionens förmågor i samband med signalkontroll och tekniska kontroller av telekommunikationssystem.

Detta innebär bland annat följande:
 • Självständigt och i grupp driva materielutvecklingsprojekt inom telekomområdet.
 • Medverka vid signalkontroll och tekniska kontroller av Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem.
 • Bearbeta, analysera och sekretessutvärdera inhämtad information.
 • I tjänsten förekommer resor både inom och utom landet, ibland med kort framförhållning.

Metodutveckling är en naturlig del av arbetet då teknik och tillvägagångssätt ständigt förändras.

Vi söker dig som klarar av att arbeta på andra platser än kontoret och anpassa sig till olika arbetsförhållanden, är självgående och drivande men klarar av att arbeta tätt intill kollegor under längre tid. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom Försvarsmaktens tele- och informationssystem.

Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning med inriktning mot tele- och datakommunikation, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet av arbete med tele och/eller IT infrastruktur.
 • Kunskap om FTN, telesystem, televäxlar, radiolänksystem etc.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 • Körkort - B

Meriterande
 • God kunskap om Försvarsmaktens organisation och ledning.
 • Erfarenheter av arbete i IS UNDSÄK.
 • Kompetens inom VoIP.

Personliga egenskaper
 • Hög integritet och gott omdöme
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • Mycket god social förmåga
 • Initiativförmåga, noggrannhet och ansvarskänsla

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm .Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Vi ser gärna kvinnliga sökande. Tillträde snarast.

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv "Systemtekniker SK" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till
Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85

Stockholm

Märk din ansökan "Systemtekniker SK"
Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-13. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb